Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τασούλας-Σάλεχ: Παράνομη και άκυρη η οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας-Σαράτζ

Τασούλας-Σάλεχ: Παράνομη και άκυρη η οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας-Σαράτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, Λιβύη,

Την κοινή κατηγορηματική θέση ότι το ψευδομνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και καθεστώτος Σαράτζ της Λιβύης, είναι παράνομο και άκυρο και δεν έχει καμία ισχύ στη νομοθετική εξουσία της Λιβύης, εξέφρασαν αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο ομόλογος του της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ Ίσα.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα δύο κοινοβούλια θα συσφίξουν περαιτέρω τις φιλικές διαχρονικές τους σχέσεις, με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια στη περιοχή.

Ο κ. Τασούλας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επερχόμενες εκλογές στη Λιβύη τον Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θέλει να γίνουν κανονικά, αξιόπιστα και ο λαός της Λιβύης να αποφασίσει ανεμπόδιστα για το μέλλον του αφήνοντας πίσω του την εμφύλια διαμάχη».

«Πρέπει να γίνουν όλα όσα συγκροτούν μια αξιόπιστη σχέση ανάμεσα στις χώρες μας.

»Εμείς προσβλέπουμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το “τουρκολιβυκό” μνημόνιο είναι εκτός νομιμότητας και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Από την πλευρά του, ο κ. Ακίλα Σάλεχ Ίσα, επεσήμανε ότι «είναι πλήρως άκυρη η “τουρκολιβυκή” συμφωνία για την Λιβυκή Βουλή η οποία και δεν την κύρωσε» και πρόσθεσε ότι «δεν αναγνωρίζεται τίποτα από τη νομοθετική εξουσία της Λιβύης».

«Η Λιβύη απορρίπτει την παρουσία ξένων στρατευμάτων και θα ζητήσει την αποχώρηση τους από τη χώρα.

»Αυτός που υπέγραψε το “τουρκολιβυκό” μνημόνιο είναι αναρμόδιος.

»Για την Λιβυκή Βουλή είναι πλήρως άκυρη η συμφωνία και δεν την έχει κυρώσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λίβυος πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι εκλογές στη Λιβύη θα γίνουν ειρηνικά, διαφορετικά θα επιστρέψουμε στην κατάσταση στην οποία ήμασταν», όπως είπε.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα