Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής στο ΥΠΕΞ – Δένδιας: «Η Ελλάδα στο πλευρό σας»

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής στο ΥΠΕΞ – Δένδιας: «Η Ελλάδα στο πλευρό σας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, Βουλή των Ελλήνων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Γκιουλέκας, Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Εγκάρδια συνάντηση είχε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας με τον φίλο της χώρας μας, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, με τη συμμετοχή του προέδρου Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Βουλής, Κώστα Γιουλέκα, κατά την οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης.

«Συζητήσαμε επίσης για την κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και ιδίως στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Λιβύης, τη σημασία διεξαγωγής εκλογών τον Δεκέμβριο και της αποχώρησης όλων των ξένων δυνάμεων, τακτικών και μισθοφόρων», επεσήμανε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, δήλωσε:

«Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη μου χαρά που σας υποδέχομαι σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη σας επίσκεψη στην Αθήνα και λίγους μήνες μετά τη δική μου επίσκεψη στην Αλ Κούμπα στη Λιβύη.

»Μαζί μου σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Γκιουλέκας, και ο Ειδικός Απεσταλμένος για τη Λιβύη, Πρέσβης κ. Λάζαρης.

»Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στάση την οποία τηρείτε, μία στάση που οδηγεί στην τέλεση αντικειμενικών και αδιάβλητων εκλογών στη Λιβύη.

»Και κυρίως τη σταθερή σας στάση υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

»Αυτό το οποίο χρειάζεται, και εσείς το εκπροσωπείτε με τον πιο καθαρό τρόπο, είναι να επιτραπεί στο Λιβυκό λαό να εκφράσει την κυρίαρχη θέλησή του στις εκλογές.

»Και για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης.

»Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

»Σας ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψή σας εδώ και για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχουμε».

Σχετικά άρθρα