Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Δήμος Ύδρας τίμησε δύο σημαντικούς Αμερικανούς Φιλέλληνες

O Δήμος Ύδρας τίμησε δύο σημαντικούς Αμερικανούς Φιλέλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ, Ύδρα,

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) συμμετείχε στην τελετή και εκδήλωση που οργάνωσε στις 25 Ιουνίου 2021 ο Δήμος της Ύδρας υπέρ δύο Αμερικανών Φιλελλήνων, που είχαν έντονη παρουσία στην Ύδρα, και προσέφεραν την ζωή τους στον αγώνα των Ελλήνων. Του William Washington και του Georges Jarvis.

Κατά τη διάρκεια τελετής, o δήμαρχος Δρ. Γ. Κουκουδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Α. Μαυρομάτη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, εγκαινίασαν πινακίδα δρόμου του νησιού, που θα φέρει πλέον το όνομα των δύο Αμερικανών Φιλελλήνων αγωνιστών πεσόντων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΕΦ και η Διευθύντρια της Γενναδίου βιβλιοθήκης, παρουσίασαν την ιστορία του William Washington και του Georges Jarvis, την ιστορία άλλων σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων από την Βοστώνη των ΗΠΑ, την έκθεση για τον Αμερικανικό Φιλελληνισμό στο Μουσείο Φιλελληνισμού και την έκθεση the Free and the Brave της Γενναδίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κυρία Βιδάλη.

Ο δήμαρχος Δρ. Γ. Κουκουδάκης, υλοποιεί με σχέδιο μία σειρά από πρωτοποριακές δράσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που προβάλουν διεθνώς τον Φιλελληνισμό και την ιστορία και τον πολιτισμό της Ύδρας και της Ελλάδας, τοποθετώντας το ιστορικό νησί στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα