Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιγνατίου: Ο Ερντογάν ετοιμάζει βάση για ντρονς στα Κατεχόμενα (βίντεο)

Ιγνατίου: Ο Ερντογάν ετοιμάζει βάση για ντρονς στα Κατεχόμενα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μιχάλης Ιγνατίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η αμερικανική κυβέρνηση αποδοκιμάζει την παράνομη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την 20η Ιουλίου, όταν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι θα εορτάσουν την 47η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Όμως, μία απλή αποδοκιμασία δεν σημαίνει τίποτα για τον Ερντογάν.

Ούτε, βεβαίως, ο διαχωρισμός που δέχθηκε η Αθήνα, εννοώ της Κύπρου και του Κυπριακού από τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Σημείωσε και τα εξής ο ανταποκριτής του OPEN:

Οι Αμερικανοί προσπαθούν και ιδιωτικά να επηρεάσουν τα πράγματα, ώστε να αποφευχθούν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουν οποιαδήποτε επιτυχία.

Μακάρι να έχουν και να διαψευστούμε.

Ο Ερντογάν -με τα σημερινά δεδομένα- δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του για μετάβαση στην κατεχόμενη Κύπρο.

Άλλωστε θα προβεί σε ανακοινώσεις που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία της κατοχικής δύναμης με το κατοχικό καθεστώς.

Και όπως αναφέραμε χθες, πρόκειται για τη βάση συστημάτων drones στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Επίσης προγραμματίζει να πάει και στην Αμμόχωστο, και να κάνει ανακοινώσεις που αφορούν την μαρτυρική πόλη.

Άρα οι προκλήσεις είναι δεδομένες και θα φέρουν σε δύσκολη θέση και τις Βρυξέλλες, και την Ουάσιγκτον, αλλά περισσότερο την Αθήνα.

Υποβάλαμε συγκεκριμένη ερώτηση στο Γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την παράνομη επίσκεψη του Ερντογάν, την οποία χαρακτηρίσαμε προκλητική ενέργεια, που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τις συνομιλίες, οι οποίες υποτίθεται ότι στοχεύουν στη λύση του Κυπριακού.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο είναι καινούργια και από διπλωματική πηγή χαρακτηρίζεται σημαντική. Όμως για τον Ερντογάν δεν σημαίνει τίποτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μία συνολική λύση για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή.

Άρα απορρίπτουν την τουρκική διχοτομική πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο.

Είναι μία διευθέτηση που δεν εξυπηρετεί ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε τους Τουρκοκύπριους, αν και υπάρχουν υποστηρικτές των δύο κρατών και στις κατεχόμενες και στις ελεύθερες περιοχές.

Οι δηλώσεις είναι καλές, αλλά απαιτούνται πράξεις, οι οποίες απουσιάζουν από το σκηνικό του Κυπριακού.

Και ως αποτέλεσμα αυτού είναι η ανεξέλεγκτη δράση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν πρόκειται να ακυρώσει την παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο, όσες ανακοινώσεις και αν εκδοθούν.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε επιστολή του παράνομου αντιπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος, την οποία κοινοποίησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι η Αμμόχωστος είναι μέρος του ψευδοκράτους.

Στην ουσία ανακοινώνει τον εποικισμό της πόλης και κάνει μία περίεργη αναφορά, καθώς δείχνει ετοιμότητα, δήθεν, να υποδεχθεί Ελληνοκύπριους και άλλους πολίτες για να εργαστούν στην Αμμόχωστο.

Επίσης τονίζεται η επιμονή της Τουρκίας για δύο κράτη.

Δείτε το βίντεο με τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου:

Σχετικά άρθρα