Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Κονδύλια για τους πρόσφυγες σε Λίβανο και Ιορδανία μετά από ελληνική πρόταση

Βαρβιτσιώτης: Κονδύλια για τους πρόσφυγες σε Λίβανο και Ιορδανία μετά από ελληνική πρόταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Λαθρομετανάστες, Λίβανος, Μετανάστες, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ως απαράδεκτες χαρακτήρισε τις τουρκικές διεκδικήσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, με αφορμή τις νέες αμφισβητήσεις από την Άγκυρα και τις νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ότι η Τουρκία δείχνει να μην έχει λάβει το μήνυμα της ΕΕ ότι χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως η Τουρκία κατέγραψε απώλειες σε ό,τι αφορά τις πάγιες διεκδικήσεις της και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε πάλι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημείωσε πως παρότι χαιρετίστηκε η αποκλιμάκωση, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της περασμένης εβδομάδας, υπήρχαν τοποθετήσεις ακόμη και από τη γερμανική πλευρά πως «η Τουρκία δεν δείχνει να καταλαβαίνει το μήνυμα της Ευρώπης, ότι, δηλαδή, δεν χρειάζεται μόνο αποκλιμάκωση αλλά και έμπρακτη πλέον επιστροφή σε έναν ουσιαστικό διάλογο».

Υπογράμμισε πως «οι τουρκικές διεκδικήσεις είναι απαράδεκτες», προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται από την πλευρά της ΕΕ ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, και ότι σε αυτό συμβάλλει και η παρουσία της Frontex.

Αναφερόμενος στη νέα προτεινόμενη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως για πρώτη φορά, και μετά από πρόταση της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπεριλήφθηκαν ο Λίβανος και η Ιορδανία μεταξύ των αποδεκτών των κονδυλίων γιατί, όπως σημείωσε, «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία αλλά και άλλες χώρες που οφείλουμε να ενισχύσουμε».

Σχετικά άρθρα