Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Είχα πει στην Τουρκία ότι θα απαντήσουμε στα εδάφη της

Νίκος Κοτζιάς: Είχα πει στην Τουρκία ότι θα απαντήσουμε στα εδάφη της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στις τουρκικές επιδιώξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Κυριακής. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έριξε μάλιστα και μία αποκαλυπτική βόμβα. Όπως είπε, είχε διαμηνύσει στην Τουρκία ότι, «κάθε τουρκική πρόκληση» που θα επιδίωκε να υλοποιήσει ανάλογα σχέδια σε βάρος μας θα έβλεπε «την απάντησή μας στα δικά της εδάφη».

«Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την επιρροή και τα εδάφη της.

»Ονειρεύεται νέες οθωμανικές αυτοκρατορίες.

»Αυτό σημαίνει αποσταθεροποιήσεις στην περιοχή.

»Αυτό οφείλει η Ελλάδα να το σταματήσει με σαφή πολιτική.

»Με σαφήνεια είχα εξηγήσει στην τουρκική ηγεσία όταν ήμουν υπουργός, ότι όσο και αν σέβομαι τα κράτη και τους λαούς σε Ιράκ και Συρία, η Ελλάδα δεν είναι το ίδιο.

»Κάθε τουρκική πρόκληση που θα επιδιώκει να υλοποιήσει ανάλογα σχέδια σε βάρος μας θα δει την απάντησή μας στα δικά της εδάφη.

»Γνώριζαν ότι το εννοούσαμε, όπως και εννοούσαμε ότι θέλαμε καλές σχέσεις.

»Για αυτό αν είδατε στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών δεν έπραξαν τίποτα από όσα έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια.

»Δύο χρόνια που έβαλαν πάνω σε δικαιώματά μας το αποτύπωμά τους, ενώ το μόνο που ένοιαζε τους κυβερνώντες εδώ στην Ελλάδα ήταν η επικοινωνία», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σχετικά άρθρα