Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: «Πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών το νέο ασφαλιστικό»

Ηλιόπουλος: «Πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών το νέο ασφαλιστικό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα πραγματικό πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών», αναφέρει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα KontraNews ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο καθένας και η καθεμιά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα παίζει προσωπικά ο ίδιος τους κόπους του σε μια μεγάλη ρουλέτα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση», τονίζει.

Συνεχίζοντας υποστηρίζει: «Μετά το εργασιακό που πέρασαν, το ασφαλιστικό θα αποδειχθεί ο βαρύς πέλεκυς που θα πέσει πάνω στους εναπομείναντες διαύλους αυτής της κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο της εργασία. Η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την συνολική διαχείριση της πανδημίας υποστηρίζοντας:

«Δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ΕΣΥ, δεν στήριξε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και δεν πήρε κανένα στοχευμένο μέτρο για τους νέους ανθρώπους, που είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την ανεργία.

»Ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών η Ελλάδα καταγράφει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη.

»Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας κάτι που η κυβέρνηση αποφεύγει για να μην αποκαλυφθεί ότι ο… Μωυσής είναι γυμνός».

Για τους εμβολιασμούς ξεκαθαρίζει:

«Η θέση μας είναι και παραμένει σταθερή: ο εμβολιασμός αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και για αυτό όχι μόνο τον στηρίζουμε, αλλά διεκδικούμε την κατάργηση των πατεντών για να είναι τα εμβόλια κατά της πανδημίας δημόσια αγαθά».

Αναφέρεται και στη συζήτηση για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»:

«Είναι ένας συνδυασμός διαστρεβλώσεων, άγνοιας και σκέτων ψεμάτων.

»Πλέον όλοι όσοι είπαν τις ανοησίες τους για τον συγκεκριμένο νόμο αναγκάστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα να ζητήσουν συγνώμη.

»Ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ξεγυμνώθηκε ύστερα από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κ. Παρασκευόπουλου και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μάζεψε ρητά και άρον άρον τα ψεύδη που διέσπειραν».

Συνολικότερα για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών αναφέρει:

«Το ζήτημα της ασφάλειας εξελίσσεται στο μεγάλο Βατερλό της κυβέρνησης.

»Η χώρα μας ζει πρωτοφανή περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα.

»Επειδή έχουν αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα και η ανασφάλεια των πολιτών κλιμακώνεται αλματωδώς, πρέπει να πουν ότι και γι’ αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Όμως κυβερνούν δύο χρόνια πια και ο κόσμος καταλαβαίνει».

Σχετικά άρθρα