Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την στάση εργασίας της ΟΛΜΕ: «Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη»

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την στάση εργασίας της ΟΛΜΕ: «Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, ΟΛΜΕ | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΝΝΕΔ, Στάση Εργασίας,

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, και στην οποία συμμετείχαν νέοι, ιδρυτές επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση για την στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ, δηλώντας «εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη».

Στην ειδική θεματική συζήτηση «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στο πλαίσιο του «Project2030.gr» ο Κ. Μητσοτάκης ήταν κεντρικός ομιλητής.

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους πως:

«Στην Ελλάδα του 2030 θα πρωταγωνιστήσουν οι γενιές των σημερινών εικοσάρηδων, τριαντάρηδων, ενδεχομένως οι γενιές των σημερινών εφήβων, των παιδιών που μόλις έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις, των παιδιών που θέλουν να δώσουν εξετάσεις τη Δευτέρα για να μπουν σε πρότυπα σχολεία.

»Εσείς θα γράψετε την επόμενη σελίδα της πατρίδας μας και εμείς είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε εκείνες τις πολιτικές, για να μπορέσετε τελικά να έχετε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν οι γονείς σας».

Επίσης ανέφερε ότι: «Η μεγαλύτερη έννοια που έχω όταν συνομιλώ με νέους ανθρώπους είναι ακριβώς αυτή.

»Ότι πολλά νέα παιδιά έρχονται και μας λένε δεν αισθάνομαι ότι θα τα καταφέρω όσο καλά τα κατάφεραν οι γονείς μας ή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

»Και αυτό για εμένα προσωπικά αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση, είναι μια πρόκληση η οποία διατρέχει οριζόντια όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «θέλω να σας θυμίσω ότι εκλεγήκαμε ως κυβέρνηση με τη δέσμευση να οδηγήσουμε τη χώρα σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας.

»Η πανδημία μάς πήγε πίσω, ταυτόχρονα όμως υπήρξε και ο καταλύτης για μία σειρά από μεγάλες αλλαγές οι οποίες έγιναν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αναφερόμενος στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την ημέρα που γίνονται εξετάσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «την Δευτέρα θα έχουμε εξετάσεις και πληροφορηθήκαμε χθες, δυστυχώς, ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει τι ακριβώς;

»Εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο.

»Γι’ αυτό και προσφύγαμε άμεσα στην Δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις αυτές να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων.

»Και μια από τις θετικές επιπτώσεις του νέου νόμου για το εργασιακό που ψηφίσαμε είναι ακριβώς αυτή.

»Ότι αν αυτή η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο μέσω κάποιου άλλου, δευτεροβάθμιου ή τριτοβάθμιου φορέα».

Σχετικά άρθρα