Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας – Δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας – Δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εργασία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρέη Κομμάτων,

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε λήξη στην ανοχή λόγω πανδημίας και διαμήνυσε ότι δεν θα αφήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί, σε συνέντευξή του στο STAR. Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατική παράταξη έχει λάβει θέσεις μάχης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και σημιτική εκσυγχρονιστική ομάδα του Μαξίμου.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετατρέπει «το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή» για να τονίσει ότι, «με τα χρέη της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας».

«Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή» διαμήνυσε, τονίζοντας ότι, «τώρα ο Μητσοτάκης αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με εργασιακό, πτωχευτικό, τώρα καταλαβαίνει και ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Μητσοτάκης και Κεραμέως δεν έχουν επίγνωση ούτε τι είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο», είπε και υπογράμμισε ότι, η χώρα χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Του αφήσαμε 37 δισ. ευρώ

«Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι συμπολίτες μας. 37 δισ. αφήσαμε ως μαξιλάρι στον κ. Μητσοτάκη για να κοιμάται ήσυχος, αλλιώς θα είχαμε χρεοκοπήσει.

»Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ελπίδα. Ωστόσο το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση και δεύτερον αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ή θα δοθούν για άλλη μια φορά σε δέκα επιχειρηματικούς ομίλους.

»Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας.

»Αν η ανάπτυξη μετά από ύφεση 8,5% θα είναι συμπεριληπτική.

»Ο εργαζόμενος θα δει μείωση ή αύξηση μισθού; με το νέο νομοσχέδιο θα δει μείωση.

»Θα αφορά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που κινδυνεύει με λουκέτο;

»Αν θα αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο».

«Ο πρόθυμος για τις βρόμικες δουλειές Χατζηδάκης»

«Με ρωτάτε αν υπάρχουν θετικά άρθρα;

»Ξέρετε την παροιμία που λέει “να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι;”.

»Τα λίγα θετικά άρθρα στο εργασιακό είναι ο φερετζές για να καλύψει μια πολύ μεγάλη αμαρτία.

»Ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ – και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να το περάσουν μέσα στα μνημόνια.

»Επί 3 χρόνια στο μνημόνιο διακαής πόθος όσων ήθελαν να ξηλώσουν εργασιακά κεκτημένα, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που τις επαναφέραμε, τον κατώτατο που τον επαναφέραμε, αλλά ήταν και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης λέει είναι παρωχημένο το 8ωρο και το κάνει 10ωρο με ίση αμοιβή.

»Και αυξάνει τον αριθμό των νόμιμων υπερωριών.

»Και φέρνει προϋποθέσεις για να δουλεύει ο εργαζόμενος και Κυριακή, να γίνει λάστιχο».

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να λύσει το δημογραφικό

«Πώς θα λύσουμε το δημογραφικό; Όταν θα βάζουμε τα νέα ζευγάρια να δουλεύουν δεκάωρα και Κυριακές;

»Πώς θα κάνουν οικογένεια, πώς θα στηριχθούν;

»Μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας ή τα κέρδη μονάχα κάποιων επιχειρηματιών;

»Το εργασιακό είναι ένα γραμμάτιο σε όσους στήριξαν προεκλογικά τον κ. Μητσοτάκη.

»Η αντίληψή τους είναι ότι θα γίνει πιο δυνατή η οικονομία χαμηλώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας τις σχέσεις εργασίας.

»Δεσμευόμαστε όχι μόνο ότι μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανατρέψει όσα περνάει σήμερα ο κ. Χατζηδάκης, αλλά θα έρθουμε να επεκτείνουμε την προστασία των εργαζομένων.

»Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική εάν δεν στηρίξει την εργασία».

Φιάσκο η προανακριτική

«Η προανακριτική είναι απόλυτο φιάσκο.

»Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αμφιβολίας για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως φάνηκε από την έκθεση της ΤτΕ για την πορεία των χρημάτων.

»Ξέρετε άλλη κυβέρνηση που να επιχείρησε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;».

Για δάνεια κομμάτων

«Αν είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκατ. χρέη στην επιχείρησή του, αλλά 500.000, θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας;

»Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο με 30 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. σε πέντε χρόνια.

»Κρύβεται γιατί δεν έχει επιχειρήματα.

»Ξέρετε άλλη επιχείρηση με χρέη 50.000 ευρώ, όχι 30 εκατ. το χρόνο, που να έχει ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα, που να μην απειλείται με λουκέτο;

»Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 9 εκατ. ευρώ, σήμερα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

»Δεν μπορεί εμείς να κάνουμε χρηστή διαχείριση και η ΝΔ να έχει καταγραφεί για το 2019 ως το κόμμα που παρότι υπερχρεωμένο έκανε την ακριβότερη διαφήμιση με βάση τα στοιχεία της Google στο διαδίκτυο».

Σχετικά άρθρα