Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επειδή η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει αεροπλάνα εόρτασε την πολεμική της αεροπορία με ελληνικά F-16

Επειδή η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει αεροπλάνα εόρτασε την πολεμική της αεροπορία με ελληνικά F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Πολεμική Αεροπορία, Σκόπια, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εγκώμια αλλά και επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν για τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Σκόπια προς τιμήν του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας της βόρειας γείτονος, στις 10 Ιουνίου, γράφει ο Θανάσης Αργυράκης στο Law&Order και είναι απορίας άξιο ποιον εορτασμό πολεμικής αεροπορίας είχαν στη Βόρεια Μακεδονία αφού η χώρα δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία. Ούτε… ανεμόπτερο. Λεπτομέρειες…

Από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και ιδιαίτερα από τους προσκείμενους στο εθνικιστικό (σ.σ. ψευδοαρχαιομακεδονικό), VMRO, εκφράστηκαν επικρίσεις, επειδή η Πολεμική Αεροπορία της γείτονος δεν διαθέτει καν αεροσκάφη, και πάνω από τον εναέριο χώρο του κράτους πετούν ξένα μαχητικά.

[σ.σ. Tribune: προφανώς δεν έχουν συναίσθηση οι «μακεδονοφαλαγγίτες» του VMRO ότι η χώρα τους λόγω μαύρης φτώχειας δεν μπορεί να αποκτήσει πολεμική αεροπορία. Οπότε να κάνουν τον σταυρό τους που τους προσέχει η Ελλάδα].

Από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, εκθείασε το γεγονός ότι, πλέον είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και ότι ο Οργανισμός έχει αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της.

Η ίδια, μάλιστα, ανήρτησε στο twitter της φωτογραφία με τα F-16, στα οποία διακρίνεται το ελληνικό εθνόσημο.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει αναλάβει την κάλυψη του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Παρά ταύτα, εκκρεμεί ακόμα στην ελληνική Βουλή η ψήφιση των μνημονίων που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ των οποίων και η συμφωνία αμυντικής – στρατιωτικής συνεργασίας.

Είναι ένα από τα μνημόνια που, αν και έχουν κατατεθεί στη Βουλή, όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα δεν έχουν τεθεί προς ψήφιση, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν σε μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

[σ.σ. Tribune: είναι τόσος ο «μπατριωτισμός» ορισμένων που προτιμούν να χάσει η Ελλάδα την κυριαρχία επί της Βόρειας Μακεδονίας και να την πάρουν οι Τούρκοι. Εκτός εάν εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, μοσχοβίτικα. Δεν είναι μυστικό ότι είναι και φιλορώσοι].

Η Βόρεια Μακεδονία, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε Διάταγμα, στο οποίο προβλέπεται η επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν και απειλούν την σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και παραβιάζουν τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Το TRIBUNE λέει:

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ΔΕΝ ανέφερε ότι είναι ελληνικά F-16 στην ανάρτησή της, αλλά μίας χώρας του ΝΑΤΟ που δεν κατονόμασε.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν αντί να εξυπηρετούνται απολύτως τα εθνικά συμφέροντα, ο μεγάλος εθνικός σχεδιασμός, αντί να υπηρετείται παντού η ελληνική κυριαρχία, η ηγεσία της κυβέρνησης συνδιαλέγεται και κρατά ισορροπίες με χαζούς και αμόρφωτους ακροδεξιούς, ξενόδουλους υποκριτές, που υποκρίνονται τους «μπατριώτες» για λόγους δημαγωγίας.

Ομοίως και η Βορειομακεδόνισσα υπουργός -γιατί με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις- πούλησε «τρελίτσα» στην ανάρτησή της και για να κρατήσει σε καταστολή τη δική της αντιπολίτευση δεν ανέφερε ότι είναι τα ελληνικά F-16.

Η Αθήνα, απέναντι σε αυτήν την «τρελίτσα», δεν μπορεί να απαιτήσει ΣΕΒΑΣΜΟ επειδή και στο Μαξίμου πουλάνε «τρελίτσα» κάποιοι φοβικοί ανασφαλείς, που τρέμουν μην τους ανατρέψει ο εμμονικός… Λέτε ο εμμονικός πιτσαδόρος να τολμά να τα βάλει με τους Αμερικανούς;

Σοβαροί περιφερειακοί σχεδιασμοί, στους οποίους η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο, έχουν καθυστερήσει ή παγώσει την τελευταία διετία εξαιτίας του φιλογερμανικού λόμπι, της φοβικότητας και του κουτοπόνηρου επαρχιωτισμού που θεωρεί «εξυπνάδα» το παιχνίδι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Προφανώς το μήνυμα Μπάιντεν για επιβολή κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει γίνει σαφές στους ντόπιους τσομπαναραίους…

Αντουάν για διάβασε αυτό: Executive Order on Blocking Property And Suspending Entry Into The United States Of Certain Persons Contributing To The Destabilizing Situation In The Western Balkans

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα επιβληθούν κυρώσεις: «to be responsible for or complicit in, or to have directly or indirectly engaged in, a violation of, or an act that has obstructed or threatened the implementation of, any regional security, peace, cooperation, or mutual recognition agreement or framework or accountability mechanism related to the Western Balkans, including the Prespa Agreement of 2018;». Θες μετάφραση Αντουάν;

Σχετικά άρθρα