Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαρζανί σε γεύμα εργασίας με τον Δένδια – Το Σάββατο ο Κούρδος πρόεδρος στα Εμιράτα

Ο Μπαρζανί σε γεύμα εργασίας με τον Δένδια – Το Σάββατο ο Κούρδος πρόεδρος στα Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Αθήνα βρίσκεται (ερχόμενος από τις Βρυξέλλες) ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσκεψη του κ. Μπαρζανί στην Αθήνα δεν ήταν ξαφνική όπως κάπου γράφεται, είναι επίσημη προγραμματισμένη και σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα της κουρδικής πρωθυπουργίας βρίσκεται στην Αθήνα από εχθές Πέμπτη.

Μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ακολούθησε γεύμα εργασίας του κ. Μπαρζανί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Γεύμα εργασίας ΥΠΕΞ Ν. Δένδια & ΠΘ Περιφέρειας Κουρδιστάν M. Barzani – οι πρόσφατες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή στο επίκεντρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν M. Barzani, συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Κακά νέα για την Τουρκία…», γράφει στο Twitter ο λογαριασμός @warcoresponted και συνεχίζει:

«#Greece #Kurdistan Masrour Masoud Barzani στην Ελλάδα τώρα!! Η Ελλάδα με ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην περιοχή του Κουρδιστάν».

Η κουρδική κινητικότητα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή αύριο, Σάββατο, ο Κούρδος πρόεδρος (άλλος Μπαρζανί) θα επισκεφτεί τα Εμιράτα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, επισκέπτεται το Σάββατο το Άμπου Ντάμπι καλεσμένος του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ.

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν θεωρείται από τους Τούρκους ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές εβδομάδας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά άρθρα