Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Μου είχαν πει ότι η σεξουαλική μου ταυτότητα θα ήταν εμπόδιο στην πολιτική

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Μου είχαν πει ότι η σεξουαλική μου ταυτότητα θα ήταν εμπόδιο στην πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Ομοφυλόφιλοι, Υπουργείο Πολιτισμού,

Στο αφιέρωμα του τηλεοπτικού δικτύου NBC News με τους «30 πρώτους LGBTQI» φιγουράρει και το όνομα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ως πρώτου ανοικτά ομοφυλόφιλου μέλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 30 διακεκριμένους ΛΟΑΤΚΙ (είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος, τρανς και ίντερσεξ ατόμων), από τον Αμερικανό υπουργό Πιτ Μπούτιτζετζ έως την Πακιστανή δικηγόρο Νίσα Ράο.

Το ίδιο το στέλεχος της κυβέρνησης στο αφιέρωμα εξομολογείται ότι κατά το παρελθόν του είχαν πει ότι η σεξουαλική του ταυτότητα θα στεκόταν εμπόδιο στην ενασχόλησή του με την πολιτική, παρότι «δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο» για τους επαγγελματικούς στόχους του καθενός.

«Νομίζω όμως ότι η ανοικτομυαλιά που υπάρχει σε ιδιωτικό επίπεδο, ίσως έχει αρχίσει να διαχέεται και στη δημόσια σφαίρα».

Διαβάστε το συνολικό αφιέρωμα του NBC.

Γιατρομανωλάκης: Θα προτιμούσα να μην είμαι ο πρώτος, για πολλούς λόγους, αλλά συνέβη

Παράλληλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Γιατρομανωλάκης προέβη σε μια σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Κάθε φορά που θέλω να ανεβάσω κάτι που αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ διάσταση της πολιτικής μου παρουσίας, διστάζω γιατί φοβάμαι μήπως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα:

»Μήπως αντί για θέμα ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας θεωρηθεί απόπειρα αυτοπροβολής, μήπως αντί για πολιτικό θέμα αντιμετωπιστεί ως ζήτημα lifestyle, μήπως ότι δεν αφορά το χαρτοφυλάκιο μου και άρα κακώς το αναφέρω, μήπως απλώς ξεκινήσει για ακόμα μια φορά μια “ναι μεν αλλά” συζήτηση που θα αφορά είτε εμένα προσωπικά είτε την κυβέρνηση.

»Και κάπου σε εκείνο το σημείο συνειδητοποιώ τον βαθμό στον οποίο έχω εσωτερικεύσει, όπως και πολλά άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, όλη αυτή την κριτική (αυτός είναι ο κομψός όρος) για το ποιος είμαι.

»Όχι για το τι κάνω, αλλά για το ποιος είμαι στον πυρήνα μου.

»Γιατί ας μην υποκρινόμαστε, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συχνά βαλλόμαστε εκεί ακριβώς, στον πυρήνα μας.

»Και για αυτό ίσως έχει τελικά μια κάποια σημασία αυτό το αφιέρωμα του NBC στις ΛΟΑΤΚΙ+ πρωτιές, γιατί αναγνωρίζει ότι ο δρόμος δεν είναι προφανής και δεδομένος.

»Το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει, θα προτιμούσα να μην είμαι ο πρώτος. Για πολλούς λόγους. Αλλά συνέβη. Δεν έτυχε ακριβώς, αλλά συνέβη. Και με αυτό πορευόμαστε. Και η πολιτεία, και η κοινωνία, και εγώ.

»Αρκεί αυτό; Προφανώς και όχι: Σε προσωπικό επίπεδο, έχω την τιμή να διαχειρίζομαι ένα μέρος ενός συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, και από αυτό θα αξιολογηθώ και θα κριθώ.

»Σε πολιτικό επίπεδο η χώρα μας έχει ακόμα σημαντικά βήματα να κάνει προς την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

»Ως προς αυτό, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Επιτροπή Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

»Επειδή λοιπόν είναι ο μήνας του #pride διεθνώς, και επειδή το σύνθημα του Athens Pride φέτος είναι “αυτό που μας ενώνει”, ας προσπαθήσουμε, έστω και για λίγα λεπτά, να ανακαλύψουμε αυτά που όντως μας ενώνουν, και ίσως κάτι καλό βγει από αυτό».

Σχετικά άρθρα