Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΡΑΤΤΩ «χαιρετίζει την πατριωτική στάση των Ελλήνων Πομάκων»

Το ΠΡΑΤΤΩ «χαιρετίζει την πατριωτική στάση των Ελλήνων Πομάκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς,

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, του Νίκου Κοτζιά, «χαιρετίζει την πατριωτική στάση των Ελλήνων Πομάκων που αποφασιστικά απάντησαν στις προκλήσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

»Το ΠΡΑΤΤΩ παλεύει εδώ και χρόνια να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές, ότι οι Πομάκοι έχουν τη δική τους γλώσσα και ταυτότητα.

»Ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δικαιούται να τους ταυτίζει με τα σχέδια όσων επιθυμούν να επιβάλλουν ως υποχρεωτική την τουρκική γλώσσα σε όλη την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

»Αυτό πρέπει να το βάλει καλά στο μυαλό του και ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες ατυχείς του δηλώσεις.

»Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ χαιρετίζει τις οργανώσεις του στην Θράκη που συνέβαλαν στη δημιουργία δεκάδων βιβλιοθηκών και νηπιαγωγείων για τους Έλληνες Πομάκους και στη δημιουργία και ενίσχυση των συλλόγων τους, ενάντια σε αντιδράσεις, δυστυχώς, από όλες τις πλευρές.

»Είναι περήφανο για τους συμπατριώτες μας Πομάκους στελέχη του και τη δουλειά που κάνουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

»Περιμέναμε μια συγγνώμη από εκείνους στην αριστερά που με εχθρότητα στράφηκαν ενάντια στα στελέχη μας στη Θράκη και απέρριψαν τις προτάσεις μας να συμπεριληφθεί ένας Έλληνας Πομάκος στα προγραμματισμένα τότε κοινά μας ψηφοδέλτια προκαλώντας και για αυτόν το λόγο κρίση στις σχέσεις μας.

»Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών αφορά και τους Πομάκους, ενάντια στις επιλογές τρίτων.

»Το ΠΡΑΤΤΩ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται αυτά τα δικαιώματα μέχρι τέλους, μέχρι την πλήρη καθιέρωση και διασφάλισή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα