Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαλωμένος και Άμπε συζήτησαν την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας έναντι των υβριδικών απειλών

Μπαλωμένος και Άμπε συζήτησαν την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας έναντι των υβριδικών απειλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), Ιαπωνία, Κώστας Μπαλωμένος, Υβριδικός Πόλεμος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος είχε συνάντηση εργασίας στις 02 Ιουνίου 2021, με τον Υπεύθυνο Πολιτικού Τομέα του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας κ. Γιόσι Άμπε (Yoshi Abe), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα – τομείς κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκε η διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ειδικότερα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όσον αφορά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του COVID-19, ειδικά για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε η προοπτική εξέλιξης των αμυντικών συνεργασιών έναντι των υβριδικών απειλών και άλλων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Γενικός Διευθυντής προσκάλεσε τον ομόλογό του σε συζητήσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Σχετικά άρθρα