Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συνεργαστούν για να πετύχουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη

Πάιατ: Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συνεργαστούν για να πετύχουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία, Σταύρος Καλαφάτης, Τζέφρι Πάιατ, Τζο Μπάιντεν, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,

Τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ υποδέχθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καλαφάτης τόνισε μετά τη συζήτηση με τον Πρέσβη:

«Στη συζήτησή μας, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, επικεντρωθήκαμε στις υπάρχουσες -αλλά και δυνητικά μελλοντικές- επενδύσεις επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

»Ως ενδεικτικά πεδία των επενδύσεων αυτών ανέφερα τους τομείς της Πράσινης Οικονομίας, της Ενέργειας, του Τουρισμού και των Νέων Τεχνολογιών.

»Επίσης, επιβεβαιώσαμε το νευραλγικό και διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας -και ιδιαίτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης- όσον αφορά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Πάιατ αφενός για τον παραδοσιακό και εθνικό ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου για τη μετεξέλιξή του σε αναπτυξιακό παράγοντα και επιταχυντή των μεγάλων έργων, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του μέλλοντος και, κυρίως, στη μεταρρυθμιστική, φιλοεπενδυτική, αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη»

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ, ανέφερε: «Είναι, πραγματικά, ευχάριστο να επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πιο δυνατές από ποτέ.

»Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε μια καινούργια Αμερικανική γωνιά στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Υφυπουργό, τον κ. Καλαφάτη για το νέο Thessaloniki TechLab.

»Πρόκειται για ένα οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί από τα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με εταιρίες όπως οι Pfizer, Cisco και τα hub καινοτομίας της Deloitte το οποίο δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε νέες αμερικανικές επενδύσεις και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τη μετάβασή της στην πράσινη ενέργεια.

»Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν για να πετύχουν τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη μετά το τέλος της πανδημίας και η δουλειά μας εδώ στη Θεσσαλονίκη προωθεί αυτόν το σκοπό».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η μακροχρόνια ιδιαίτερα καλή σχέση των δύο χωρών, αλλά και η έτι περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών το τελευταίο χρονικό διάστημα.​

Σχετικά άρθρα