Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τουρκικά ΜΜΕ «είδαν» θετικά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: «Διπλωματία της αγκαλιάς»

Τα τουρκικά ΜΜΕ «είδαν» θετικά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: «Διπλωματία της αγκαλιάς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο εναγκαλισμός ΔένδιαΤσαβούσογλου προβλήθηκε από όλες τις τουρκικές εφημερίδες ως εγγύηση καλού κλίματος κι εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέο πλαίσιο με 25 μέτρα που συμφωνήθηκαν.

Η αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών μεταδόθηκε με έκτακτα δελτία και προβάλλεται από τα πρωτοσέλιδα.

Παράλληλα τα τουρκικά ΜΜΕ αντιπαραβάλλουν με λιγότερη αισιοδοξία τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν, που επίσης θα γίνει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Απαριθμώντας τα αγκάθια στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις τουρκικά έντυπα, έγραψαν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σχετικά με του ρωσικούς πυραύλους S-400.

Χουριέτ: Άνοιξαν οι Πύλες με την Ελλάδα

«Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφυγε με θετικό αρχείο στις αποσκευές του από την Ελλάδα.

»Η αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών φαίνεται να ανοίγει τις τουριστικές πόρτες στο Αιγαίο, ενώ αναμένονται στενότερες και θερμότερες συνομιλίες κατά την επόμενη περίοδο», έγραψε η Χουριέτ.

Ενόψει της συνάντησης Ερντογάν-Μπάιντεν η εφημερίδα στο ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι έμεινε στον αέρα η πρόταση της Τουρκίας να υπάρξει ομάδα εργασίας που να προλειάνει το έδαφος, καθώς η Τουρκία παρέδωσε «οδικό χάρτη» στη διοίκηση του Μπάιντεν «για την επίλυση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των S-400».

Δηκτικό ήταν πάντως το σχόλιο για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είχαν «ανάρμοστους τίτλους» όπως «ο Τούρκος υπουργός έρχεται με στρατό δημοσιογράφων», ενώ «το ξενοδοχείο μας στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ήταν κυριολεκτικά σε μια ελληνική πολιορκία», όπως έγραψε η Χουριέτ.

Εναγκαλισμός στην Αθήνα είναι ο τίτλος της Τζουμχουριέτ, ενώ άλλα τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διπλωματία της αγκαλιάς.

Θετικός άνεμος με συμφωνία 25 μέτρων, είναι άλλος ενδεικτικός τίτλος στα τουρκικά ΜΜΕ.

Περίληψη της επίσκεψης που ξεκίνησε ιδιωτικά από την Θράκη και κορυφώθηκε στην Αθήνα, δίνει ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε θετικό κλίμα με ζητούμενο τις σχέσεις καλής γειτονίας, και συζητήσεις από τον τουρισμό ως το περιβάλλον, αναφέρονται οι αγγλικοί υπότιτλοι στο βίντεο της ανάρτησης.

Σχετικά άρθρα