Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο για Τούρκους – Δεν επέτρεψαν στους Έλληνες δημοσιογράφους να εισέλθουν στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής (βίντεο)

Μόνο για Τούρκους – Δεν επέτρεψαν στους Έλληνες δημοσιογράφους να εισέλθουν στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κομοτηνή, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Πρωτοφανές περιστατικό επί ελληνικού εδάφους. Δεν επιτράπηκε από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές στους Έλληνες δημοσιογράφους να εισέλθουν στο μειονοτικό γυμνάσιο Κομοτηνής, κατά τη διάρκειά της επίσκεψης σε αυτό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μόνο στους Τούρκους δημοσιογράφους επιτράπηκε η είσοδος, μεταδίδει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος».

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, από όπου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατέφτασε στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκαν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Στη συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατέφτασε στον επόμενο σταθμό της επίσκεψής του, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, «όπου συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό», όπως το χαρακτηρίζει ο τοπικός «Χρόνος» πριν το περιγράψει:

«Τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω!

»Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους.

»Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό.

»”Επισκέφτηκα το Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Λύκεια της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Το να έχουν τα παιδιά της “τουρκικής μειονότητας” όλων των ετών εκπαίδευση υπό καλύτερες συνθήκες στην μητρική τους γλώσσα είναι σημαντικό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συμπατριώτες μας, ώστε να λύσουν προβλήματα”», δήλωσε.

Μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Η εφημερίδα «Μακεδονία» γράφει: Στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο της Κομοτηνής μετέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές του στο τουρκικό προξενείο, συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός έθεσε θέμα αμοιβαίας παρουσίας Τούρκων καθηγητών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Τουρκία, ενώ συνέχισε να προκαλεί, λέγοντας ότι πρόκειται για «τουρκικά» σχολεία.

«Επισκεφθήκαμε το γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια.

»Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα, στις καλύτερες συνθήκες, σε όλες τις ηλικίες.

»Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων τους» έγραψε ο Μ. Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Για αυτό δεν επιτράπηκε στους Έλληνες δημοσιογράφους να εισέλθουν στο σχολείο; Για να μην ακούσουν τον Τσαβούσογλου να το αποκαλεί «τουρκικό»;

Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να μη μαθευτεί τι είπε ο Τσαβούσογλου; Μόνος του τα λέει.

Σχετικά άρθρα