Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομάκοι Ξάνθης: Μας προσβάλλει ο Τσαβούσογλου με το «τουρκική μειονότητα»

Πομάκοι Ξάνθης: Μας προσβάλλει ο Τσαβούσογλου με το «τουρκική μειονότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ξάνθη, Τουρκία,

Σε παιχνίδι εντυπώσεων για τη Θράκη αναμένεται να επιδοθεί ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στην Κομοτηνή, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε άλλωστε κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται ρητά σε μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, όπως και σε ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη (την οποία ως γνωστό το τουρκικό κράτος την εξανάγκασε να εγκαταλείψει τις εστίες της).

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ», η Άγκυρα θα βάλει στο τραπέζι: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, Κυπριακό, την δήθεν «υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταναστευτικό, διάσκεψη για Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη δήθεν τουρκική «μειονότητα» στη Θράκη.

Επιμένουν δηλαδή στο αφήγημά τους, «ξεχνώντας» ότι μιλάμε για Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες!

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης στο Star: Μας προσβάλλουν όταν μιλάνε για τουρκική μειονότητα

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπουρουτζή, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

«Τι θα λέμε τα αυτονόητα; Άλλο η θρησκεία, άλλο αυτό που προσπαθούν να μας αποκαλούν.

»Όταν λένε για “τουρκική μειονότητα” μας προσβάλλουν. Αυτό δεν υπάρχει».

Όσον αφορά την επίσκεψη στη Θράκη, η κυρία Μπουρουτζή, δήλωσε:

«Είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Ας πάει όπου θέλει».

Έτοιμη για όλα η Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι πάντως έτοιμος να θέσει επί τάπητος, εκτός από το ζήτημα της υφαλοκρηπίδα και της ΑΟΖ, το Κυπριακό, τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις, τα ζητήματα που αφορούν στους Ρωμιούς της Πόλης, το ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Σαράτζ, ενώ στόχος της Αθήνας είναι και να προετοιμάσει το έδαφος και για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Μήνυμα ότι Ελλάδα και Ευρώπη ζητούν αποκλιμάκωση, έστειλε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σχετικά άρθρα