ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας

Γεννηματά: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Υπουργείο Εργασίας, Φώφη Γεννηματά,

«Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες.

»Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, με αντικείμενο το εργασιακό νομοσχέδιο.

Συμμετείχαν ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χρήστος Μέγας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως η αρχή για ένα πραγματικό επιτελικό κράτος, ότι δηλαδή αυτό θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για τη ΝΔ.

«Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτή θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδιά της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν “ανεξάρτητης αρχής”.

»Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο.

»Γιατί από τη μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της “ανεξάρτητης αρχής”».

Γι’ αυτό, όπως ξεκαθάρισε, το Κίνημα Αλλαγής «αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και θα τις καταργήσει όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν».

Σχετικά άρθρα