Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 13,9 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 13,9 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Metron Analysis, Δημοσκοπήσεις, Ελληνική Λύση, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Xωρίς εκπλήξεις ως προς τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στο «μέτωπο» της πανδημίας, όμως, οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από 14,2 μονάδες στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΚΙΝΑΛ 6% και το ΚΚΕ 5,3%.

Η Ελληνική Λύση είναι στο 4% και έκπληξη αποτελεί η μεγάλη άνοδος του Μέρα 25 το οποίο από 2,8% τον Απρίλιο ανεβαίνει στο 4,7% ξεπερνώντας το κόμμα του Βελόπουλου.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,7%.

Η εικόνα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό παραμένει σταθερή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 46% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα και τον «Κανένα» στο 24%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (44% πιστεύει το αντίθετο) και εξακολουθούν αντιλαμβάνονται ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την πανδημία, με την οικονομία, όμως, να κερδίζει σε ποσοστό σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου.

Σχετικά με τον κορωνοϊό, η πλειοψηφία (63%) πιστεύει ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας, ενώ εκφράζει ικανοποίηση (60%) για το ρυθμό των εμβολιασμών καθώς και τη βούληση (67%) να κάνει το εμβόλιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιο δημοφιλής στους Έλληνες ξένος ηγέτης με τον Τζο Μπάιντεν να ακολουθεί.

Το 71% μάλιστα θεωρεί άλλωστε ότι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος είναι πλέον πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα