Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τομπίας Πφλίγκερ του Die Linke υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Δήλωση Κουρουμπλή

Ο Τομπίας Πφλίγκερ του Die Linke υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Δήλωση Κουρουμπλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, Γενοκτονία Ποντίων, Γερμανία, Ελληνική Ομογένεια, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πόντιοι, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρέτησε με ανακοίνωσή του την ιστορική θέση που πήρε ο αντιπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος «Die Linke», Τομπίας Πφλίγκερ, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού:

«Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απαιτώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

»Αυτό ζήτησε ο βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και αντιπρόεδρος του κόμματος DIE LIENKE κ. Τομπίας Πφλίγκερ, μιλώντας δημοσίως σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

»Ειδικότερα ανέφερε ότι “η τουρκική κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τη συνενοχή του γερμανικού Ράιχ και να ζητήσουν συγγνώμη γι` αυτό”.

»Ο κ. Τομπίας Πφλίγκερ, υπογράμμισε ότι “η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ψήφισμα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής”.

»Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε την ενωτική πρωτοβουλία των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης- Βυρτεμβέργης, για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον κατακερματισμένο στην Ελλάδα, θεσμικό Ποντιακό χώρο.

»Με τέτοιου είδους συλλογικές πρωτοβουλίες κερδίζονται οι μεγάλες οραματικές μάχες», καταλήγει ο κ. Κουρουμπλής.

Σχετικά άρθρα