Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έλλειψη σχεδίου όσον αφορά τη στήριξη εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έλλειψη σχεδίου όσον αφορά τη στήριξη εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Πολεμική Βιομηχανία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για έλλειψη σχεδίου εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσον αφορά τη στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τη συμμετοχή της Τουρκίας σε προγράμματα ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας της PESCO.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Μόλις πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μια συζήτηση που ανέδειξε την έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας».

«Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τη συμμετοχή της Τουρκίας σε προγράμματα ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας της PESCO», συμπληρώνει.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί το ζήτημα; Έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να μην φτάσουν μέχρι το τέλος οι αντιδράσεις τρίτων εταίρων που διαφωνούν με ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας; Ή αληθεύουν δημοσιεύματα που θέλουν την ύπαρξη θετικών εισηγήσεων υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας για να μην χαλάσει το “καλό κλίμα”;

»Και τελικά, υπάρχει στρατηγική που καθορίζει μια συνολική στάση έναντι της Άγκυρας ή η στάση της κυβέρνησης είναι το ευκαιριακό προϊόν “συμβουλών” ισχυρών φίλων και εταίρων που έχουν δικά τους συμφέροντα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτονόητο είναι, σε ότι αφορά την PESCO και τη λειτουργία της, ότι απαιτείται πιο δυναμική παρουσία από ελληνικής πλευράς, για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

»Αλλά για αυτό πρέπει να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ιδιαίτερα μετά την εφεύρεση της θέσης του συνδέσμου του ΥΠΕΘΑ στην PESCO, προκειμένου να τακτοποιηθεί ο ευσχήμως αποπεμφθείς, πρώην Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά άρθρα