Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για το φιάσκο με ξένους πράκτορες σε ελληνικό έδαφος η ΝΔ απαντά με λάσπη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για το φιάσκο με ξένους πράκτορες σε ελληνικό έδαφος η ΝΔ απαντά με λάσπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατασκοπεία, Λευκορωσία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νέα Δημοκρατία, Πράκτορες, Προοδευτική Συμμαχία, Ρόμαν Προτάσεβιτς, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η προσπάθεια της ΝΔ να διασκεδάσει το φιάσκο με ξένες υπηρεσίες στο ελληνικό έδαφος και να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να αποφύγει να απαντήσει ως προς τις ευθύνες της, δεν εκπλήσσει κανέναν», απαντά το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Νέα Δημοκρατία.

«Στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπερψήφισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο 2020, μεταξύ άλλων, αποδοκιμάζονται και απορρίπτονται όλα τα αιτήματα που απέστειλαν οι Αρχές της Λευκορωσίας για την έκδοση ακτιβιστών συμπεριλαμβανομένου –ονομαστικά– αυτού που αφορά τον Ρόμαν Προτάσεβιτς.

»Παράλληλα, καλούνται οι Αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και εκφράζεται υποστήριξη για τα αιτήματα των διαδηλωτών για ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια ενώ καταδικάζονται απερίφραστα οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο εκφοβισμός και η χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προφανώς και διατηρεί την αξιακή του θέση απέναντι σε τροπολογίες δυνάμεων που εκφράζουν ακροδεξιές πολιτικές θέσεις, όπως για παράδειγμα το πολωνικό PiS, που κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία, ή το ισπανικό VOX (της ίδιας ευρω-ομάδας, ECR) σε άλλες περιπτώσεις.

»Η ΝΔ ας συνεχίσει να στηρίζει τους συνοδοιπόρους της όπως το PiS που την περίοδο μάλιστα που κατέθεσε την τροπολογία, πρωτοστατούσε στον περιορισμό του δικαιώματος άμβλωσης στην Πολωνία», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωί της Τρίτης η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν “όχι” σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς», τόνιζε η Νέα Δημοκρατία και συνέχισε:

«Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο», συμπληρώνει.

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;», καταλήγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, επίσης απάντησε στη ΝΔ:

«Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη ΝΔ, που φαίνεται να μην γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

»Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Το “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, πιάστηκε στον ύπνο και καλό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αντί να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Σχετικά άρθρα