Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Ρεπούση προτείνει κοινή κάθοδο ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η Ρεπούση προτείνει κοινή κάθοδο ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, Οικολόγοι Πράσινοι, ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Κοινή κάθοδο στις εκλογές της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η Μαρία Ρεπούση λίγα μόλις 24ωρα πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα αποσαφηνίσει το κατά πόσο θα συνεχίσει να υφίσταται το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για έναν πολιτικό τακτικισμό ή για αναζήτηση σανίδας σωτηρίας από βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που βλέπουν το κόμμα να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και τις δημοσκοπήσεις να το αφήνουν χιλιόμετρα εκτός Βουλής;

Πιθανότατα να ισχύουν και τα δύο. Αυτό που πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στην περίπτωση συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο κόμμα χάνει το μπόνους των 50 εδρών, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για συνασπισμούς κομμάτων από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Σε περίπτωση δηλαδή που συμβεί κάτι τέτοιο, κερδισμένη θα βγει αρχικά η… ακυβερνησία και εν συνεχεία οι δυνάμεις του Μνημονίου που θα επιχειρήσουν μέσω αυτής να εμφανιστούν για μία ακόμη φορά ως ο πυλώνας σταθερότητας.

Η Μαρία Ρεπούση πάντως, εξέφρασε μία άποψη που είναι αρκετά διαδεδομένη στους διαδρόμους της Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς πολλοί βουλευτές και στελέχη βλέποντας τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας απωλέσει σημαντικό στελεχιακό τμήμα του κόμματος που αποχώρησε μαζί με τον Σπύρο Λυκούδη, τάσσονται υπέρ μίας στροφής προς την Κουμουνδούρου.

H βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5» τάχθηκε υπερ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν σωτήριο για τον τόπο καθώς χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση» τόνισε στη συνέντευξή της η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πρέπει η χώρα να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες ελέω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κανονικά θα έπρεπε να εξαντλούνται οι τετραετίες. Τώρα όμως ζούμε μια έκτακτη κατάσταση. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα και μέσα στα συνταγματικά όρια η Βουλή μπορεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει εκλογές, αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι αυτό διότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα