Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διθυραμβικό άρθρο για τη Ρένα Δούρου από τους New York Times

Διθυραμβικό άρθρο για τη Ρένα Δούρου από τους New York Times
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα New York Times, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Την επιλογή της Ρένας Δούρου να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς, υπογραμμίζουν σε άρθρο τους οι New York Times, πλέκοντας το εγκώμιο της νέας περιφερειάρχη Αττικής. με τους πολίτες υπογραμμίζει η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμά της για τη Ρένα Δούρου.

«Η Ρένα Δούρου, η νέα Περιφερειάρχης προερχόμενη από το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σχέδια για να ανακαινίσει το γραφείο που κληρονόμησε από τον προκάτοχό της επειδή είναι μεγάλο» αναφέρουν οι NYT.

«Κοίτα αυτό το μέρος. Θα μου πάρει μέχρι τη Δευτέρα για να πάω από το γραφείο μου μέχρι την πόρτα, κι αν δεις που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον κάτω όροφο. Και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι αριστερή. Οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για να μπορέσουν να δουλέψουν σωστά» τονίζει η νέα περιφερειάρχης Αττικής.

Ο αρθρογράφος την περιγράφει ως ξανθιά και «petite» και γράφει ότι ηγείται μιας καμπάνιας σε αμερικάνικο στιλ, δηλαδή πηγαίνει πόρτα-πόρτα, κάτι που οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν επειδή φοβούνται τους εξαγριωμένους πολίτες.

«Στον τοίχο του γραφείου της, υπάρχει ένας χάρτης με όλα τα σημεία που έχει επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της εναλλακτικής προεκλογικής της καμπάνιας. Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, αυτή είναι που την έκανε να καταφέρει να αντιστρέψει της δημοσκοπήσεις που την έφερναν δεύτερη» αναφέρει το δημοσίευμα των NYT.

«Στο τέλος της πενταετίας, η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι σαν άλλων χωρών», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου στην αμερικανική εφημερίδα.

Το άρθρο επικεντρώνεται επίσης στις δυσκολίες που οι Ελληνίδες πολιτικοί πρέπει να υπομείνουν, σημειώνοντας ότι στην πατριαρχική Ελλάδα, η πολιτική μπορεί να είναι δύσκολη για τις γυναίκες. Ο συντάκτης αναφέρεται στα σχόλια του Θεόδωρου Πάγκαλου που την είχε κατακρίνει για τις προεκλογικές αφίσες και είχε πει ότι «ας έβαζε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφασή της να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα προκειμένου να πάρει μέρος στις νομαρχιακές εκλογές, μια απόφαση που της στέρησε το μισθό της για εφτά μήνες.

«Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπετε εδώ, εργάζονται για το τίποτα. Γι αυτό υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μου», είπε στους New York Times.

Σχετικά άρθρα