Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Αθήνα και Άγκυρα η Λουτ του ΟΗΕ για το Κυπριακό – Ο Γκουτέρες ονειρεύεται νέα πενταμερή-φιάσκο;

Σε Αθήνα και Άγκυρα η Λουτ του ΟΗΕ για το Κυπριακό – Ο Γκουτέρες ονειρεύεται νέα πενταμερή-φιάσκο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Ερσίν Τατάρ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζέιν Χολ Λουτ, Τουρκία,

Σε Αθήνα και Άγκυρα, για διαβουλεύσεις σχετική με την σύγκληση νέας άτυπη πενταμερούς για το Κυπριακό, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη Αποστόλης Ζουπανιώτης, η επίσκεψη της κυρίας Λούτ στην Κύπρο, για επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ερσίν Τατάρ, θα πραγματοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να υποβάλει στις αρχές Ιουλίου δύο εκθέσεις για την Κύπρο, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μια για τις καλές του υπηρεσίες και μια για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ανανέωση της θητείας της οποίας θα λάβει χώρα προ της 31ης Ιουλίου.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων επισήμων περιορίζουν και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις για επιτυχή διεξαγωγή της νέας άτυπης πενταμερούς για την Κύπρο, την οποία προανήγγειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη, στις 29 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας έθεσε ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή νέας άτυπης πενταμερούς αυτή να είναι αυστηρά εντός του συμφωνημένου πλαισίου και της εντολής του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, κάτι που ο κ. Γκουτέρες δεν τήρησε την τελευταία φορά, δεχόμενος να τεθεί η έκνομη τουρκική αξίωση για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σχετικά άρθρα