Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Εξουδετέρωσα την βόμβα που πήρα στα χέρια μου

Σαμαράς: Εξουδετέρωσα την βόμβα που πήρα στα χέρια μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Μου είχαν πει ότι παίρνω στα χέρια μου μια χειροβομβίδα. Την πήρα και την εξουδετέρωσα»τόνισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την Χαλκιδική στις εκδηλώσεις για την ολοκλήρωση του κύκλου των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

“Παρά τις δοκιμασίες που περνάει η Νέα Δημοκρατία μένει όρθια και είναι ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να γίνει. Γιατί το “τζάμπα όλα” και οι επικίνδυνες υποσχέσεις τρομάζουν, πώς να το κάνουμε; Τον κόσμο θέλουν να αλλάξουν, την Ελλάδα θέλουν να κρατήσουν στο χθες. Έκαναν καμπάνια για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά” σημείωσε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Όμως ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε και ιδιαίτερη βαρύτητα στα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος και το Βατικανό.

“Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε, γιατί θέλουμε να ”συντηρήσουμε” τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Είδαμε και τους ψευτοπροοδευτικούς. Μέχρι και τα θρησκευτικά σύμβολα τους ενοχλούν, αλλά τρέχουν στο Αγιον Όρος και το Βατικανό για προσκυνήματα. Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν” σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη ήταν η αφορά του στην ιστορική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο “αγαπημένο πρόσωπο”, Κώστα Καραμανλή.

«Αισθάνομαι μοναδική τιμή σήμερα γιατί βρίσκομαι εδώ. Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Αναγνωρίζω σήμερα εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καραμανλής. Έχουμε την ίδια όψη, αλλά έχουμε και την ίδια φλόγα. Ο αγώνας για μια ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει ποτέ. Για να κάνεις άλμα στο μέλλον, πρέπει να πατάς γερά στο παρόν. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες. Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνωρίζεται από όλους του Έλληνες αλλά και από όλο τον κόσμο στο εξωτερικό. Με τον αγώνα του εκείνος έβαλε κοινωνικά θεμέλια σε αυτό που ονομάζεται κράτος ευθύνης. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί την εθνική ενότητα. Εθνική συμφιλίωση για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα