Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας μοιράστηκε τα νέα της εκεχειρίας με Γαλλία και ΗΠΑ – Πάιατ: «Επιτυχημένα τα ταξίδια» του Έλληνα ΥΠΕΞ

Ο Δένδιας μοιράστηκε τα νέα της εκεχειρίας με Γαλλία και ΗΠΑ – Πάιατ: «Επιτυχημένα τα ταξίδια» του Έλληνα ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Νίκος Δένδιας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πατρίκ Μεσονάβ, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Παρασκευή διαδοχικά στο υπουργείο Εξωτερικών με τους πρεσβευτές Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή με τους παλαιούς και ισχυρούς συμμάχους μας που μαζί με την Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία, αποτελούν τις τρεις δημοκρατίες που γεννήθηκαν μέσα από τα δημοκρατικά επαναστατικά κινήματα του Διαφωτισμού.

Ουάσιγκτον, Παρίσι και Αθήνα συνδέονται με μία ευθεία γραμμή.

Όχι μόνο επειδή η Αμερικανική Επανάσταση πυροδότησε τη Γαλλική Επανάσταση και οι δύο αυτές μαζί την Ελληνική Επανάσταση, αλλά επίσης επειδή τόσο το Παρίσι όσο και η Ουάσιγκτον θεωρούνται από τους λόγιους και τους ιστορικούς του Διαφωτισμού «αι νέαι Αθήναι», δηλαδή οι νέες Αθήνες, ιδίως στις εποχές που ακόμα η Ελλάδα στέναζε υπό το βαρβαρικό οθωμανικό ζυγό.

Ως άλλες Αθήνες, Ουάσιγκτον και Παρίσι, ακτινοβόλησαν τον Ορθό Λόγο και τη Δημοκρατία στην Οικουμένη.

Οι τρεις πρωτεύουσες του φωτός και της δημοκρατίας αποτελούν ένα τρίγωνο και έναν χαλύβδινο άξονα που εγγυάται την ελευθερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Η συμμαχία Ουάσιγκτον, Παρισιού και Αθήνας παραμένει ο πιο ασφαλής δεσμός υπεράσπισης των αξιών του δυτικού πολιτισμού.

Επίσης, ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα -και το Ηνωμένο Βασίλειο- είναι χώρες γνωστές και ως τα ισχυρά «ναυτικά έθνη της Δύσης», που όσο κυριαρχούν στις θάλασσες εγγυόνται την ελευθερία απέναντι στα αυταρχικά καθεστώτα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αρχικά δέχτηκε τον Γάλλο πρεσβευτή, Πατρίκ Μεσονάβ και στη συνέχεια τον Αμερικανό πρεσβευτή, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Νίκου Δένδια και του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Γαλλίας– συζητήθηκαν η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι πρόσφατες επισκέψεις του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στην περιοχή.

Επίσης, στη συνάντηση που ακολούθησε με τον πρέσβη Τζ. Πάιατ, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη της εκεχειρίας σε Ισραήλ και Γάζα, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας.

Η Ελλάδα εκπληρώνει ενθουσιωδώς, απολύτως και με συνέπεια τον αρχαίο ιστορικό της ρόλο στην περιοχή, της ηγέτιδας ειρηνοποιού, με τους Έλληνες ηγέτες ειρηνοποιούς να αποτελούν τη συγκολλητική ουσία μεταξύ των λαών της περιοχής, που αναγνωρίζουν στην ελληνική ηγεσία τις πιο φωτεινές, προοδευτικές και ευδαίμονες περιόδους της ιστορίας.

Όπου η βαρβαρότητα και η μισαλλοδοξία θα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, η Ελλάδα θα στέκεται πάντα πυλώνας και προμαχώνας της ειρήνης και της φιλίας.

Πάιατ: Επιτυχημένα τα ταξίδια Δένδια στη Μέση Ανατολή

Ο φιλέλληνας Αμερικανός διπλωμάτης, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε την εκτίμησή του στην ευκαιρία ενημέρωσης που είχε από τον Νίκο Δένδια, «μετά τα επιτυχημένα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας την κοινή μας προσπάθεια να υποστηρίξουμε τον τερματισμό της βίας που έχει στοιχίσει τραγικά τις ζωές σε τόσους πολλούς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους αμάχους».

Σχετικά άρθρα