Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυση κατέθεσε ο Παππάς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Κελέτση

Μήνυση κατέθεσε ο Παππάς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Κελέτση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Μαντζουράνης, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Κελέτσης, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καλογρίτσας,

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms.

Ο κ. Παππάς με τη μήνυσή του, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα αδικήματα, της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, ανέφερε:

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της.

»Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

»Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια.

»Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα.

»Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Ακόμη, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε:

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει.

»Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική Αρχή.

»Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας.

»Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια.

»Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός.

»Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε», σημείωσε από τη πλευρά του ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Σχετικά άρθρα