Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αθήνα απείλησε την Ελλάδα

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αθήνα απείλησε την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα, Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστινιακή Πρεσβεία, Παλαιστίνιοι, Χαμάς,

Ο πρεσβευτής του ανύπαρκτου κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, απείλησε ευθέως τη χώρα μας -εξαπέλυσε έμμεση τρομοκρατική απειλή- σε συνέντευξή του στην ελληνόγλωσση σελίδα του ρωσικού Sputnik.

Αρχικά ο κ. Τουμπάσι σοκαριστικά δήλωσε ότι, «το πρόβλημα είναι το Ισραήλ και όχι η Χαμάς».

Αυτή την απάντηση καλό είναι να τη συλλογιστούν ιδιαιτέρως οι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα του παλαιστινιακού αγώνα, οι οποίοι διαχωρίζουν την τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Για τον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη χώρα μας, η Χαμάς «δεν είναι πρόβλημα».

Μάλιστα, όπως εξηγεί, Χαμάς και PLO είναι μαζί. Δεν είναι αντίπαλοι, δεν είναι διαφορετικοί:

«Η Χαμάς δέχτηκε την αρχηγία του Αμπάς, όπως και το να μιλά εξ ονόματος της, ενώ είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα της PLO. To πρόβλημα, επαναλαμβάνω, είναι το Ισραήλ κι όχι η Χαμάς».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του μορφώματός του με την Ελλάδα -η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος- ο κ. Τουμπάσι απείλησε ευθέως τη χώρα μας:

«Εντωμεταξύ έχετε συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ που θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Ανησυχούμε για την Ελλάδα», είπε και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

»Μερικοί εκ των πιλότων αυτών μπορεί να έχουν διαπράξει εγκλήματα», είπε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος διατύπωσε τις απειλές του μέσα από μία ελληνόγλωσση ρωσική ιστοσελίδα.

Η αγνωμοσύνη και η αμετροέπεια του Παλαιστίνιου πρεσβευτή είναι πράγματα γνωστά.

Νομίζει ότι βρίσκεται στη Δυτ. Όχθη ή στη Γάζα, όπου αυτός και το δικτατορικό καθεστώς του συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν υποτελείς και κολίγους;

Μόνο που όταν απευθύνεται στον ελληνικό λαό και στην Ελληνική Δημοκρατία μέσα από ρωσικό ΜΜΕ, να σκέφτεται διπλά τι ξεστομίζει το στόμα του.

Η ελληνοαραβική φιλία εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν περνά μέσα από το Παλαιστινιακό.

Οι ισχυροί Άραβες έχουν εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους και τους θεωρούν συμμάχους των Τούρκων.

Διαβάστε εδώ: Πρίγκιπας Μπαντάρ: Ποιοι είναι οι σύμμαχοι των Παλαιστινίων τώρα; Το Ιράν και η Τουρκία

Είναι σαφές ότι έχει ανακύψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Ο Μαρουάν Τουμπάσι μιλά εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής ή της Τουρκίας και της Χαμάς;

Σχετικά άρθρα