Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ευχαριστώ τον Νίκο Δένδια και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους»

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ευχαριστώ τον Νίκο Δένδια και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκάμπι Ασκενάζι, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Νίκος Δένδιας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών, Χαμάς,

Δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας MIVZAK LIVE αναφέρει ότι, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, συναντήθηκε την Τρίτη, στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Τίτλος του κειμένου του αρθρογράφου Almog Amar: «Ο Υπουργός Εξωτερικών [του Ισραήλ] στον Έλληνα ομόλογό του: “Η επίσκεψή σας αποτελεί απόδειξη των στενών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας”»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Ασκενάζι ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για τις πρόσφατες εξελίξεις και τόνισε την ευθύνη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην κλιμάκωση της κατάστασης, τονίζοντας το γεγονός ότι η Χαμάς επιτίθεται μέσα από κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο υπουργός Ασκενάζι ενημέρωσε επίσης τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τα μέτρα που έλαβε το Ισραήλ για να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης στην Ιερουσαλήμ.

Ο Γκάμπι Ασκενάζι δήλωσε:

«Χαιρετίζω την επίσκεψη του φίλου μου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η οποία αποτελεί απόδειξη των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και της αμοιβαίας αλληλεγγύης.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για την καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων της Χαμάς και των τρομοκρατικών οργανώσεων της Γάζας κατά του Ισραήλ, καθώς και για την έκφραση υποστήριξης στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα.

»Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αυτήν τη στιγμή, αποτελεί απόδειξη της στενής εταιρικής σχέσης και του ισχυρού δεσμού μεταξύ των χωρών.

»Οι σχέσεις μεταξύ χωρών αποτελούν τη βάση για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

»Ευχαριστώ τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους προς στο Ισραήλ.

»Θα συνεχίσουμε τη δράση μας έως ότου αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια για τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ».

Σχετικά άρθρα