Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 11% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 11% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Public Issue, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή,

Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Νέα Δημοκρατία, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.

H έρευνα πολιτικής συγκυρίας Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε από την Public Issue, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του από τη Ν.Δ. στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους.

Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (42%) απαντά «καμία από τις δύο».

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά σαράντα μονάδων (64% έναντι 24%), ανοίγοντας την ψαλίδα στο απώτατο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πρόωρες εκλογές «βλέπει» το 54%. «Λάθος η πορεία της χώρας» λένε επτά στους δέκα πολίτες (72%).

Τέλος μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για τον Γκίκα Χαρδούβελη (68%). ενώ το 64% ζητά διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους.

grafima dimoskopisi 2
grafima simoakopiai

Σχετικά άρθρα