Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Παππάς μηνύει τον Σταύρο Κελέτση μετά την ομολογία του ότι αλλοίωσε τα πρακτικά της Προανακριτικής

Ο Νίκος Παππάς μηνύει τον Σταύρο Κελέτση μετά την ομολογία του ότι αλλοίωσε τα πρακτικά της Προανακριτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Κελέτσης, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καλογρίτσας,

Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο Νίκος Παππάς. Όπως σημείωσε ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, πρόκειται για ενέργεια (αλλοίωση των πρακτικών) που είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Αναφορικά δε με τη σημερινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, τόνισε ότι είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας όσα προσκόμισε σήμερα.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

»Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.

»Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας.

»Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Η αποκάλυψη της αλλοίωσης των πρακτικών έγινε από τον δικηγόρο του Νίκου Παππά, ο οποίος διαπίστωσε πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Η παραποίηση των πρακτικών είναι σοβαρή και έγκειται στην απάλειψη μέρους της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα κατά την οποία αναδιπλώθηκε όσον αφορά την περιβόητη ανταλλαγή sms με τον Νίκο Παππά.

Παράλληλα αφαιρέθηκε ολόκληρο απόσπασμα από την τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, όπως επίσης η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο, ο οποίος της είπε υποτιμητικά ότι νομίζει πως βρίσκεται σε κομμωτήριο.

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής.

Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα ως προς το σκέλος να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και έκανε δεκτό να ακουστούν από μέλος της Επιτροπής.

Ομολογία Κελέτση

Μάλιστα ο Σταύρος Κελέτσης παραδέχθηκε ότι διέγραψε ολόκληρα κομμάτια.

«Δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων. Όσοι ρωτούσαν το έκαναν αυθαίρετα, πετάγονταν.

»Εγώ έδωσα εντολή να διαγραφούν γιατί βάσει άρθρου 66 Παρ7 λέει οι ιδεολογικές συζητήσεις απαγορεύονται.

»Ή αν πάρει λόγο χωρίς σχετική άδεια ή για άσχετο θέμα, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο και να δίνει εντολή να μη γίνεται καταχώρηση των αντίστοιχων ομιλιών στα πρακτικά.

»Ακολούθησα το γράμμα του κανονισμού. Είναι απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού» ισχυρίστηκε.

Σχετικά άρθρα