Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους»

Δένδιας με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Νίκος Δένδιας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας και ολοκλήρωσε την πρώτη του συνάντηση, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

»Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους».

Μετά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, ο Νίκος Δένδιας έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που επισκέπτεται την περιοχή μετά τη νέα έξαρση της πολεμικής βίας.

«Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών παρουσιάζοντας το πλαίσιο της επίσκεψης Δένδια.

Σχετικά άρθρα