Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζαβάρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές – Δεν υπήρξα πολιτικάντης

Τζαβάρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές – Δεν υπήρξα πολιτικάντης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλεία, Κώστας Τζαβάρας, Νέα Δημοκρατία,

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας έριξε «βόμβα» καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιoς στις επόμενες εκλογές.

Είχε προηγηθεί του βουλευτή Ηλείας, η υπουργός Πολιτισμού Νίκη Κεραμέως μίλησε για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού χάρτη.

Ο κ. Τζαβάρας στην τοποθέτησή του αργότερα, σημείωσε τα εξής:

«Άκουσα την κυρία υπουργό που λέει ότι πρόκειται να εξορθολογίσει τον ακαδημαϊκό χάρτη.

»Προσυπογράφω και συμφωνώ. Μάλιστα δε, θα πρέπει να σας τονίσω ότι την κυρία Νίκη Κεραμέως την τιμώ προσωπικά και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την μεταρρύθμιση το τριτοβάθμιου τομέα της εκπαίδευσης.

»Όμως εδώ υπάρχει μία ανακολουθία. Για να φτιάξουμε τον χάρτη, για να είναι ορθολογικός, θα πρέπει πρώτα να έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

»Της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και μέχρι τώρα που μιλάμε, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό γιατί απομένει να γίνει η ανασύσταση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.

»Είναι αυτό που είπε προχθές ο κ. Συρίγος ότι τα πρώην ΤΕΙ θα τα ανασυστήσει με τη μορφή των σχολών εφαρμοσμένων επιστημών.

»Αυτές οι σχολές αποτελούν πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

»Οπότε για να μιλάμε για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη θα πρέπει να έχουμε διαμορφωμένο το ακαδημαϊκό τοπίο».

O κ. Τζαβάρας μιλώντας για τις παρεμβάσεις που έγιναν για να σωθούν τμήματα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, παραδέχθηκε πως οι Ηλείοι βουλευτές δεν έχουν τη έχουν τη δύναμη να κάνουν το ίδιο.

«Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας, έριξε τη «βόμβα»:

«Επειδή εγώ δεν υπήρξα ποτέ πολιτικάντης και δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό σχήμα αλλά από την κοινωνία, που 40 χρόνια μάχομαι στο επάγγελμα του δικηγόρου, μετά από αυτή την κωμωδία, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, διότι ακριβώς δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι όσα λέω, τα λέω για τα ψηφαλάκια».

Παράλληλα, συμπλήρωσε:

«Σας λέω λοιπόν και σας δηλώνω ότι εγώ υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι εξαιτίας αυτού του γεγονότος και εξαιτίας βέβαια και του γεγονότος ότι ακόμα στην Ηλεία περιμένουμε να έρθει και να δημοπρατηθεί ο δρόμος που θα αντικαταστήσει την καρμανιόλα Πύργου-Πατρών στην οποία κάθε χρόνο σκοτώνεται ο πληθυσμός ενός μικρού χωριού».

Σχετικά άρθρα