Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκεί που η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά η Ελλάδα αγωνίζεται για την επίτευξη της ειρήνης – Είμαστε ηγέτες ειρηνοποιοί

Εκεί που η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά η Ελλάδα αγωνίζεται για την επίτευξη της ειρήνης – Είμαστε ηγέτες ειρηνοποιοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αμερικανική Πρεσβεία, Γάζα, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Νίκος Δένδιας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Πρεσβεία, Παλαιστίνιοι, Σάμεχ Σούκρι, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Διπλωματική εγρήγορση στο υπουργείο Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή. Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε αρχικά με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στην Αθήνα, συνομίλησε στη συνέχεια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Η Ελλάδα, συγκολλητική ουσία μεταξύ των λαών της περιοχής, ιστορικά και πολιτισμικά ηγέτιδα της περιοχής, πάντα θα αγωνίζεται υπέρ της επίτευξης της ειρήνης, που είναι «έργο ελληνικότατο», όπως διδάσκει ο αρχιερέας των Δελφών Πλούταρχος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Εξωτερικών το πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Ε. Τουμπάσι, «με τον οποίο συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.

Αμέσως μετά ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της συμμάχου μας Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο «συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή».

Η Αίγυπτος έχει μεγάλο λόγο στη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο επειδή γειτονεύει και είναι η ισχυρότερη στρατιωτικά αραβική χώρα αλλά και επειδή η Γάζα ήταν αιγυπτιακό έδαφος και οι Γαζαίοι ήταν Αιγύπτιοι.

Επίσης, η Αίγυπτος με το πανεπιστήμιο του Αλ Άζχαρ είναι η αδιαμφισβήτητη θρησκευτική ηγέτης των σουνιτών μουσουλμάνων.

Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε τηλεφωνικά τις εξελίξεις στην περιοχή και με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ.

Την ώρα που η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου, καλώντας σε τζιχάντ για την «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ από τους «τυράννους», όπως αποκαλεί τους Ισραηλινούς, η Ελλάδα, ως μία δύναμη ειρήνης, σταθερότητας, δημοκρατίας και πολιτισμού αγωνίζεται για την ειρήνη, διότι αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός και το αξιακό του σύστημα.

Οι Έλληνες επί 5.000 χρόνια υπηρετούμε την ειρήνη και την συνύπαρξη, τη θρησκευτική ελευθερία, τον συγκρητισμό και την συνανάπτυξη, αξίες που εφαρμόστηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία κατά τα ελληνιστικά χρόνια και αποτελούν σήμερα το αξιακό σύστημα του δυτικού πολιτισμού.

Απέναντι στις βαρβαρικές ορδές του οθωμανισμού η Ελλάδα στέκει προμαχώνας της υπεράσπισης της ελευθερίας και της ευδαιμονίας των ανθρώπων.

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην εμπόλεμη ζώνη

Ενημέρωση 14.40: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία (18 Μαΐου 2021), καθώς και στην Αίγυπτο (20 Μαΐου 2021).

Σχετικά άρθρα