Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστολάκης: «Όταν μιλάμε για Ένοπλες Δυνάμεις και θέματα Εξωτερικών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μας ακούν και αλλού»

Αποστολάκης: «Όταν μιλάμε για Ένοπλες Δυνάμεις και θέματα Εξωτερικών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μας ακούν και αλλού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Ευάγγελος Αποστολάκης, Πολεμική Βιομηχανία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Ο ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας το Σάββατο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», σκιαγράφησε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν αλλάζει πολιτική, αλλά τακτική.

»Αυτή την περίοδο προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι συνεργάζεται προκειμένου να εξομαλύνει τις σχέσεις της».

Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της συνάντησης Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο και ότι είναι θέμα χρόνου να τα βρουν ΗΠΑ με Τουρκία.

«Διερευνητικές, Κυπριακό και τα ζητήματα με Τουρκία πρέπει να προχωρήσουν, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε πολλά αποτελέσματα.

»Ο ρόλος των ΕΔ είναι “κλειδί”. Η Τουρκία μονίμως θα είναι ένα θέμα και μια “απειλή”.

»Δαπανά πολλά χρήματα στα θέματα της Άμυνας», υπογράμμισε, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στα εξοπλιστικά, μιλώντας για ένα «δεκαετές κενό».

«Τα προγράμματα είχαν “παγώσει”, ανέφερε.

»Φαίνεται τώρα ότι υπάρχει μια δραστηριότητα, με την εκκίνηση της υπόθεσης των Rafale.

»Οι δυνατότητες δεν μετριούνται με τα νούμερα μόνον.

»Όταν μιλάμε για Ένοπλες Δυνάμεις και θέματα Εξωτερικών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μας ακούν και αλλού.

»Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ καλή στην Ελλάδα και η αντιπολίτευση βοηθά στις βασικές αποφάσεις.

»Χρειάζεται όμως και μια στρατηγική, και γι’ αυτήν απαιτείται μια ομοφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων» πρόσθεσε σχετικά ο κ. Αποστολάκης.

Ερωτηθείς για την απόκτηση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο λόγος που δεν έχουμε, σαν χώρα, στο επίπεδο που θα θέλαμε, είναι γιατί δεν υπήρχε ποτέ από τις κυβερνήσεις στρατηγική για ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα