Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Δήμητρα Τζιότζιου
Δημοσιογράφος

Α. Βαγενά: “Το ΠΑΣΟΚ έγινε ο μαϊντανός της Δεξιάς”

Α. Βαγενά: “Το ΠΑΣΟΚ έγινε ο μαϊντανός της Δεξιάς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγέλα Βαγενά, Θεσσαλία, Λάρισα, ΠΑΣΟΚ,

Μεγάλο πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ, ήταν η απόφαση παραίτησης της υποψήφιας βουλευτή του Κινήματος στις τελευταίες εκλογές και νυν δημοτική σύμβουλο Λάρισας,Αγγέλας Βαγενά.

Σε μια επιστολή-χείμαρροι η επί χρόνια στέλεχος στη Θεσσαλία δε φοβάται για άλλη μια φορά να μιλήσει για όλα αυτά που τη θυμώνουν και την οδηγούν να παραιτηθεί από ένα “ΠΑΣΟΚ που αποτελεί άλλοθι και μαϊντανό σε αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση” και επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να συμμετέχει στην “εγκληματική πολιτική που οδηγεί ακόμη και το υπάρχον ΠΑΣΟΚ στη διάλυση βάζοντας ταφόπλακα στις ιδέες μας, στην ιδεολογία μας, στους αγώνες μας, στα όνειρα μας και στην ίδια μας τη ζωή. Άρα αυτή η ηγεσία δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ.”

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση της Αγγέλας Βαγενά:

«…το κόμμα που δεν συμβαδίζει με τον ιστορικό του ρόλο και τα καθήκοντα της τάξης του γίνεται ή διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει ένα έμμεσο όργανο άλλων τάξεων». Εδώ λοιπόν έχουμε μια ιστορική δικαίωση του Λ.Τρότσκι στο βιβλίο του «Τα διδάγματα του Οκτώβρη».

Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το παρελθόν του.

Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που είναι νεοφιλελεύθερη, την ακολουθεί κατά γράμμα και ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού αφήνοντας ανέγγιχτους τα λαμόγια, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις πολυεθνικές που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω.

Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονταν την κοινωνική δικαιοσύνη τη στήριξη στους μη προνομιούχους και το σοσιαλισμό.

Όλα αυτά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα κάνει υποτίθεται για τη σωτηρία της χώρας. Δυστυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα.

Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο.

Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχειας και ένας στους δυο το προσεγγίζει, την ίδια ώρα που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χωρίς να επενδύουν στη χώρα, φυγαδεύοντας τα κεφάλαια τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Συνεργάζεται με μια Ν.Δ. που κυριαρχεί μέσα της η ακροδεξιά και που είχε εμφανή γραμμή με τη Χρυσή Αυγή κάτι που φαίνεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων Μπαλτακου – Κασιδιάρη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η χώρα δεν έχει σωθεί, έχει αποερημωθεί από επενδύσεις. Έχει φτωχοποιηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Ελληνικού λαού και δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Η σωτηρία της πατρίδας είναι μύθος, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας έχει καταστραφεί.

Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος παραμονής σε αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ σαν άλλοθι και μαϊντανό.

Γι αυτό το λόγο λοιπόν όλος ο κόσμος που στήριζε το ΠΑΣΟΚ το έχει εγκαταλείψει ρίχνοντας ένα κόμμα που είχε δύναμη στις γειτονιές στην κοινωνία στους Δήμους και στα συνδικάτα στην κατάρρευση.

Γι αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήταν μέλη δεν το υποστηρίζουν κι αυτό φαίνεται από τα ισχνά εκλογικά αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ του 40% έχει φτάσει να παίρνει ποσοστά 4,5 – 5%.

Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με την σκιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα του 5,5%.

Η σχέση αυτή είναι σχέση ταύτισης και συνενοχής σε μια εγκληματική πολιτική οδηγώντας ακόμη και το υπάρχον ΠΑΣΟΚ στη διάλυση βάζοντας ταφόπλακα στις ιδέες μας, στην ιδεολογία μας, στους αγώνες μας, στα όνειρα μας και στην ίδια μας τη ζωή. Άρα αυτή η ηγεσία δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Εγώ παύω να έχω οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένω πιστή στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, στον αγώνα για μια δικαιότερη κοινωνία που θα στηρίζει τους μη προνομιούχους.

ΑΓΓΕΛΑ ΒΑΓΕΝΑ
Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Λαρισαίων

Σχετικά άρθρα