Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρανίκας: Τι είπαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο γραφείο του

Καρανίκας: Τι είπαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο γραφείο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κάνναβη, Νίκος Καρανίκας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Μετά το «mea culpa» του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη και το ρόλο του Νίκου Καρανίκα στο όλο project, τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε και συνάντηση των δύο ανδρών.

Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Καρανίκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», «ήμουν στο γραφείο, χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει μια κυρία “μισό λεπτό να σας συνδέσω με τον υπουργό”. Έπαθα ένα déjà vu.

»Είχα να το ακούσω αυτό από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνιάστηκα.

»Ήταν και ο ίδιος πολύ διστακτικός στην αρχή, αλλά από τον φόβο μην τυχόν στο άκουσμα της φωνής τού κλείσω το τηλέφωνο, μου είπε κατευθείαν:

»”Έχω κάνει λάθος, μην ασχολείσαι με αυτό, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα τώρα να μιλήσουμε”.

»Και ιδίως, μου είπε, “με σένα”. Ομολογώ ότι δεν μου βγήκε κανένας εγωισμός εκείνη την ώρα. Ξαφνιάστηκα.

»”Κοιτάξτε να δείτε, κύριε υπουργέ”, του λέω, “στον ενικό” μου λέει, “δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη”, συνεχίζω, “αλλά πολύ κοντά στο γραφείο σας”.

»”Ελα τώρα” μου απαντά. Του λέω “θα ενημερώσω και θα έρθω”. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (σ.σ.: τον Τσίπρα), ο οποίος αμέσως μου είπε “να πας”».

Ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και επί μακρόν «κόκκινο πανί» για τη ΝΔ και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτει ότι «αυτό που με συγκίνησε είναι ότι ήρθαν και μου είπαν “δεν τό’ χουμε”.

»Εγώ τον ενημέρωσα ότι είχα ήδη έναν χρόνο που ασχολούμουν με το υπουργείο του, με τον πρώτο του γ.γ. τον κ. Καλλίρη, ο οποίος με φώναξε και μου ζήτησε βοήθεια».

Προσέθεσε, δε, για τον Ά. Γεωργιάδη ότι «για την κάνναβη, μπήκε και, ένα πράγμα, έφεγγε.

»Δεν ήταν τυφλός. Ναι, λοιπόν, είδε το φως το αληθινό.

»Και να σας πω κάτι; Αν ο Αδωνις ήθελε να επωφεληθεί οικονομικά από αυτό το πρότζεκτ δεν θα φώναζε εμένα.

»Γιατί συνέβαλα τόσο ώστε να γίνει ο νόμος που να μην αφήνει κανένα παράθυρο.

»Οπότε πιστεύω ότι ο κ. Γεωργιάδης θέλει να προχωρήσει το πρόγραμμα.

»Εξάλλου, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Όταν έχουν έρθει τόσες εταιρείες, τι θα κάνει, θα τις διώξει;».

Τεράστια η επένδυση

Ερωτηθείς δε για το οικονομικό σκέλος της επένδυσης, ο Ν. Καρανίκας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «είναι τεράστια. Πρέπει να πάτε στην Καλιφόρνια ή και στο Ισραήλ να δείτε τι γίνεται.

»Το 2017 οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι σε όλο τον κόσμο οι επενδύσεις στην κάνναβη τα επόμενα χρόνια θα αγγίξουν τα 250 δισ. ευρώ.

»Η Ελλάδα, αν είχε προχωρήσει το πρότζεκτ, θα τολμούσα να πω ότι θα μπορούσε να τα πάρει όλα.

»Τώρα, σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του 2019, εκτιμώ ότι η επένδυση θα φτάσει άμεσα με τις υπάρχουσες αιτήσεις τα 2 δισ. ευρώ».

Σχετικά άρθρα