Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύρτσος: Δεν έρχονται Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού – Τα ίδια και οι Γερμανοί

Κύρτσος: Δεν έρχονται Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού – Τα ίδια και οι Γερμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γερμανία, Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτές, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, Τουρισμός, Τουρίστες,

Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά στον τουρισμό για να διασωθεί όχι μόνο η οικονομία αλλά και η ίδια, ωστόσο, η αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας τους τελευταίους έξι μήνες, με το πλέον αποτυχημένο «λοκντάουν» της Ευρώπης, που ενώ κατέστρεψε την οικονομία δεν αναχαίτισε την πανδημία, τώρα κάνουν «λογαριασμό». Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν την Ιβηρική για τις διακοπές τους και όχι τη χώρα μας, που δεν τη θεωρούν ασφαλή.

«Η Πορτογαλία γεμίζει τουρίστες από το Ην. Βασίλειο. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε τη βελτίωση της επιδημιολογικής μας κατάστασης», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κύρτσος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι οι Βρετανοί τουρίστες ΔΕΝ θα έρθουν στην Ελλάδα.

«70 θάνατοι στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, 1 στην Πορτογαλία», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Πριν λίγους μήνες η Πορτογαλία υπέφερε, βελτιώθηκε όμως έγκαιρα για τον τουρισμό».

«Τουριστική πράκτορας στη Γερμανία: Όλο και περισσότεροι πελάτες που έχουν κλείσει για Ελλάδα σκέφτονται να ακυρώσουν λόγω του συγκριτικά υψηλού αριθμού θανάτων και να κλείσουν για Ισπανία.

»Επίσης απορούν γιατί ξεκινούν μόλις τώρα οι εμβολιασμοί κατοίκων σε δημοφιλείς προορισμούς», γράφει επίσης στο Twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Συμεωνίδης.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητά τουρίστες στα Βαλκάνια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την ομόλογό του της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο Forum των Δελφών.

Και τι τον «έκαιγε» να συζητήσει; Μήπως την υψηλή γεωπολιτική; Τον τουρισμό τον «έκαιγε»:

«Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

»Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα.

»Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία».

Να σημειωθεί ότι ήταν οι Σέρβοι τουρίστες που πέρσι τίναξαν τον κορωνοϊό στα ύψη στη βόρεια Ελλάδα.

Βεβαίως φέτος τους περιμένουμε εμβολιασμένους, όπως και πέρσι τους περιμέναμε με τεστ κι έρχονταν οι Βαλκάνιοι με πλαστά τεστ και έτσι έκλεισαν τα σύνορα.

Ας ελπίσουμε φέτος να μην έχουμε νέα καταστροφή εξαιτίας του τουρισμού όπως πέρσι.

Σχετικά άρθρα