Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρανίκας για φαρμακευτική κάνναβη: «Μου τηλεφώνησε ο Άδωνις και μου ζήτησε συγγνώμη»

Καρανίκας για φαρμακευτική κάνναβη: «Μου τηλεφώνησε ο Άδωνις και μου ζήτησε συγγνώμη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κάνναβη, Νίκος Καρανίκας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Την απόλυτη στήριξή του στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη θα προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον ενδιαφέρουν οι ασθενείς που τη χρειάζονται και η Οικονομία.

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης και μου ζήτησε συγγνώμη» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη Στο Κόκκινο, ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένα πρόσωπο που συκοφαντήθηκε όσο λίγοι από τη ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση.

Η δολοφονία χαρακτήρα του Νίκου Καρανίκα είναι case study και η κωλοτούμπα της ΝΔ επική, τώρα που δημοσίως ο υπουργός Ανάπτυξης του αποδίδει τα εύσημα.

Ωστόσο ο ίδιος είναι εξαιρετικά ήπιος και συγκρατημένος, τονίζοντας ότι κανένας δεν κατόρθωσε να τον θίξει, γιατί οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν ξέρουν την ποιότητά του.

«Τί έλεγαν για μένα; Οτι είμαι λαϊκής καταγωγής, λες και αυτό αποτελεί μειονέκτημα».

«Το νομοσχέδιο το δικό μας για την κάνναβη το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

»Η ΝΔ λέει ότι τώρα κατάλαβε τί ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία.

»Πρόκειται για 250 δισ. επένδυση σε 5 χρόνια και θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει όχι.

»Εμείς δεν είμαστε, δεν κάνουμε μικροπολιτική και γι΄αυτό βοήθησα και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

»Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτό που σε άλλες χώρες δίπλα μας είναι ήδη κεκτημένο».

Mea culpa δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την κριτική που και ο ίδιος εξέφρασε το 2018 για τις ρυθμίσεις φαρμακευτικής κάνναβης που προωθούσε τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την εισήγηση νομοσχεδίου για το ίδιο θέμα στην Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μάλιστα και την θετική όπως την χαρακτήρισε συμβολή του Νίκου Καρανίκα, στενού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης ως φαρμακευτικό προϊόν.

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018.

»Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου.

»Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναπροσαρμογή της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικά δε για τον κ. Καρανίκα είπε: «Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του κ. Καρανίκα και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό. Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών».

Αναφορικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο υπουργός είπε ότι νομοθετείται πλέον η παραγωγή και πώληση του ξηρού ανθού, που αποδεικνύεται ως το βασικό προϊόν που πωλείται παγκοσμίως, ως κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

«Ο στόχος μας είναι ο νόμος που θα ψηφίσουμε να δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν πραγματικές επενδύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα