Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κ. Μενδώνη είναι υπόλογη για την καταστροφή μέλους της Ακρόπολης

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κ. Μενδώνη είναι υπόλογη για την καταστροφή μέλους της Ακρόπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρόπολη, Λίνα Μενδώνη, Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Πολιτισμού,

Πολλαπλά εκτεθειμένη παραμένει η υπουργός Πολιτισμού για μια ακόμη φορά με την στάση και τον χειρισμό –επικοινωνιακό και ουσιαστικό– που επιδεικνύει για τα πιο κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν το σπουδαιότερο πολιτιστικό μνημείο της χώρας, δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η ίδια», συνεχίζει η κα Αναγνωστοπούλου, «προσπάθησε αρχικά να συγκαλύψει ένα πραγματικό γεγονός για το οποίο υπήρχαν αδιάψευστα τεκμήρια (φωτογραφίες δημοσιευμένες στην “Αυγή”) ως προς την μη αναστρέψιμη βλάβη που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των τεχνικών εργασιών σε μαρμάρινο μέλος του εμβληματικού μνημείου.

»Στη συνέχεια αυτοδιαψεύστηκε ως προς τους αρχικούς της ισχυρισμούς και τελικά παραδέχτηκε ότι η φθορά προκλήθηκε από αξίνα εργάτη και όχι από κομπρεσέρ και ότι σίγουρα δεν την προκάλεσε η ίδια.

»Προφανώς αγνοεί κάθε έννοια της πολιτικής ευθύνης, την υποχρέωση λογοδοσίας και διαφάνειας σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και την διαχείριση των μνημείων.

»Μετά την παρέλευση πέντε ημερών, την γενικευμένη κατακραυγή και τις οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις αναγκάστηκε και πάλι να προβεί σε μια κυνική παραδοχή – ομολογία της φθοράς που έχει προκληθεί.

»Η κ. Μενδώνη είναι υπόλογη για την καταστροφή μέλους του μνημείου και η προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών της είναι όχι απλά μια ακόμη υπεκφυγή της, αλλά μια στάση βαθιάς απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας των πεπραγμένων της, με τραγικές συνέπειες για τον πολιτισμό», καταλήγει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σχετικά άρθρα