Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Θεραπεία και επανένταξη όχι φυλακή για τους ναρκομανείς

ΣΥΡΙΖΑ: Θεραπεία και επανένταξη όχι φυλακή για τους ναρκομανείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΚΕΘΕΑ, Ναρκωτικά, Φυλακές, Χημικά Συρίας,

“Ο νόμος για τα ναρκωτικά ακυρώνεται στην πράξη: επιλέγεται η φυλάκιση αντί για θεραπεία και επανένταξη” τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις για φυλάκιση ατόμων που έχουν αποθεραπευτεί.

“Πολύ πρόσφατα, δύο δικαστικές αποφάσεις έστειλαν στη φυλακή απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ με ποινή συνολικά τεσσάρων ετών. Δυστυχώς, πολλοί δικαστές επιμένουν να ερμηνεύουν τον νόμο με τον πιο αρνητικό και στην ουσία εσφαλμένο τρόπο για τους απόφοιτους προγραμμάτων, αλλά και για άλλους που βρίσκονται σε φάση θεραπείας ή αναζήτησης θεραπείας. Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα νομικό ή δικαστικό αλλά, πάνω από όλα, για την ακύρωση της προσπάθειας για ένταξη των συνανθρώπων μας που προσπαθούν να ξεφύγουν από το περιθώριο” επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και να μην ακυρωθεί στην πράξη, και ασφαλώς, να αντιμετωπίζει τους πάντες ισότιμα. Προσπάθειες χρόνων για την απεξάρτηση και την επανένταξη, με σημαντικά αποτελέσματα, διακόπτονται βίαια με αποφάσεις όπως οι πρόσφατες που δείχνουν σε αποθεραπευμένους χρήστες τον δρόμο της φυλακής. Οι πρώην ή/και υπό θεραπεία εξαρτημένοι και κάθε χρήστης έχει δικαίωμα στη θεραπεία και στην κοινωνική επανένταξη. Αυτή τη λογική αποτυπώνει και ο Νόμος 4139/2013. Και η εφαρμογή του είναι ευθύνη της πολιτείας και όλων μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα