Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για θέση Μπάιντεν υπέρ της κατάργησης της πατέντας εμβολίων: «Με χλεύαζες επειδή δεν κατανοείς»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για θέση Μπάιντεν υπέρ της κατάργησης της πατέντας εμβολίων: «Με χλεύαζες επειδή δεν κατανοείς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τζο Μπάιντεν,

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook χαιρέτησε τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης υπέρ της κατάργησης της πατέντας των εμβολίων. Εξάλλου είναι και δική του πρόταση, εδώ κι ένα εξάμηνο, η οποία απαντήθηκε με χλεύη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος σε αυτή ακριβώς τη στάση του πρωθυπουργού, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τον «χλεύαζε στη Βουλή» και του επισημαίνει ότι δεν κατανοεί ότι οι καιροί αλλάζουν και συνεχίζει να ζει στον παλιό κόσμο.

Διαβάστε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

»Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η “ελεύθερη αγορά” με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

»Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του.

»Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

»Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή.

»Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, εξετάζει την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων, μία πρόταση που είχε διατυπωθεί αρχικά από τον Αλέξη Τσίπρα και έγινε δεκτή με χλεύη από την κυβέρνηση.

Η Κάθριν Τάι, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τρόπους για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων.

Αυτό που απομένει στην ελληνική κυβέρνηση είναι με μεγάλη σαφήνεια να τοποθετηθεί εάν συντάσσεται με τον Αμερικανό πρόεδρο ή θα τον αντιμετωπίσει με την ίδια χλεύη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων, είχε δηλώσει:

«Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα και πυροτεχνήματα.

»Είτε δηλώνουν άγνοια για τα διεθνή δεδομένα, είτε αφέλεια, είτε σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

»Κάποιοι μετά τα λεφτόδενδρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδενδρα».

Συνεχίσει να επιμένει ο πρωθυπουργός σε αυτή τη δήλωση;

Θεωρεί άραγε το Μέγαρο Μαξίμου ότι και ο Τζο Μπάιντεν έχει άγνοια για τα διεθνή δεδομένα και παραπλανά την κοινή γνώμη με αστεία επιχειρήματα ανακαλύπτοντας εμβολιόδενδρα;

Η επιμονή της ηγεσίας της ελληνικής κυβέρνησης να μην «ακούει» τι λένε οι ΗΠΑ δεν είναι σοφή και οπωσδήποτε δεν είναι επωφελής για τον ελληνικό λαό.

Ήδη οι Αμερικανοί έχουν προειδοποιήσει τονίζοντας τη σημασία που δίνουν στα θέματα Ελευθερίας του Τύπου.

Μη ζείτε στον ελλαδικό σας μικρόκοσμο, διότι η Ελλάδα είναι στο γεωπολιτικό επίκεντρο του κόσμου. Εάν θέλετε ακούτε. Εάν δεν θέλετε κακό του κεφαλιού σας…

Σχετικά άρθρα