Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επισκέπτεται τη Θράκη ο προβοκάτορας υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Επισκέπτεται τη Θράκη ο προβοκάτορας υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, Διπλωματικό Σώμα, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κομοτηνή, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέπτεται τη Θράκη, στα πλαίσια του ευρύτερου αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή. Είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει τον τουρκισμό μεταξύ εκείνων των Ελλήνων μουσουλμάνων οθωμανικής καταγωγής που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.

Ο Τούρκος αξιωματούχος θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα τον υποδεχτεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Κομοτηνή, όπου θα συναντήσουν τον ψευδομουφτή και παράγοντες της μειονότητας.

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είναι ο προβοκάτορας Τούρκος αξιωματούχος που είχε προκαλέσει αντιδράσεις τον Μάρτιο του 2019, όταν είχε δηλώσει ότι επικρατούν «συνθήκες Άουσβιτς» στον Έβρο, αναφερόμενος στους εκ Τουρκίας προερχόμενους μετανάστες.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο απεσταλμένος του Ερντογάν στη Θράκη, την οποία θα «οργώσει», με σκοπό να προσθέσει ακόμα ένα «αγκάθι» στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει την εφαρμογή από τη χώρα μας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αυτοαποκαλούμενη -και παράνομη- «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, να αναδείξει τη μη συντήρηση και αναστήλωση οθωμανικών μνημείων από την Ελλάδα και, τέλος, να απαιτήσει καλύτερες συνθήκες για τη μειονοτική εκπαίδευση και τη διεξαγωγή εκλογών σχολικών εφορειών.

Σχετικά άρθρα