Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Τσιόδρας για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Τι είπε ο Τσιόδρας για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ναντίρ Αρμπέρ, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα,

Με ιδιαιτέρως θερμά λόγια μίλησε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το υπό δοκιμή ισραηλινό φάρμακο κατά των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, Ναντίρ Αρμπέρ.

«Είναι μία πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις αρχικές κλινικές δοκιμές που έγιναν στο Ισραήλ», είπε ο κ. Τσιόδρας απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό.

«Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης 2ης φάσης στην Ελλάδα, όπου θα αξιολογήσουμε ασφάλεια, δοσολογία και αποτελεσματικότητα την ίδια στιγμή», συμπλήρωσε γνωστοποιώντας ότι «προς το παρόν η Ελλάδα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του ελπιδοφόρου φαρμάκου καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” και ένα στο ΠΓΝ “Αττικόν”».

«Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης Φάσης 2, ελπίζουμε να ακολουθήσει μεγάλη μελέτη Φάσης 3 σε διεθνές επίπεδο υπό τον συντονισμό του καθηγητή Αρμπέρ, ο οποίος είναι το “μεγάλο μυαλό” πίσω από την εφεύρεση», είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μία νέα μελέτη, στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό».

Σχετικά άρθρα