Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό κράτηση ο Ιωάννης Λαγός στο Βέλγιο

Υπό κράτηση ο Ιωάννης Λαγός στο Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βέλγιο, Γιάννης Λαγός, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ναζί, Νεοναζί, Χρυσή Αυγή,

Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του Ιωάννη Λαγού εξέδωσε η Εισαγγελία Βρυξελλών, στην οποία αναφέρει ότι «στις 27 Απριλίου 2021, ο Ιωάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020».

Σημειώνει ότι σήμερα, 28 Απριλίου, ο Ιωάννης Λαγός ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Επισημαίνεται ότι δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις ελληνικές Αρχές και αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση.

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών υπογραμμίζει ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα».

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, συνελήφθη την Τρίτη 27/4 στις Βρυξέλλες μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη από την Αστυνομία του Βελγίου στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές σε εκτέλεση του συγκεκριμένου εντάλματος σύλληψης.

Νωρίτερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν την Τρίτη το πρωί, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ για την αίτηση άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε στις 23 Οκτωβρίου 2020 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με σκοπό την επιβολή ποινής φυλάκισης δεκατριών (13) ετών και οκτώ (8) μηνών κρίνοντας τον ένοχο για την ιδιότητα του μέλους και της ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής όπλων και άλλων αδικημάτων.

Μετά την άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ελληνικές Αρχές είχαν αιτηθεί μέσω της Interpol «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Πλέον, μετά τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, άλλοτε ισχυρός βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά άρθρα