Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδει και προκαλεί το υπουργείο Εξωτερικών για την παραίτηση του πρέσβη

Διαψεύδει και προκαλεί το υπουργείο Εξωτερικών για την παραίτηση του πρέσβη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Γερμανία, Παναγιώτης Ζωγράφος, Υπουργείο Εξωτερικών, Χρύσανθος Λαζαρίδης,

Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα της Deutsche Welle για την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, όπου είχε συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της έγκυρης Deutsche Welle σημείωνε ότι ο Έλληνας πρέσβης:

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Deutsche Welle o κ. Ζωγράφος είχε γραπτώς ενημερώσει από καιρό το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου.

Ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού, και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν.

Το σκεπτικό του ήταν ότι με έναν πρόεδρο Ζαν Κλoντ Γιούνγκερ και μια Κομισιόν θα μπορούσαν τα ελληνικά αιτήματα να υποστηριχτούν με ποιο πειστικό τρόπο και να βρουν μεγαλύτερη απήχηση στην καγκελάριο.

Όμως το Μαξίμου έκρινε για δικούς του λόγους ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Έτσι το υπουργείο Εξωτερικών βγήκε και διέψευσε ότι υπήρξε γραπτή εισήγηση με την ακόλουθη ανανκοίνωση:

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη εισηγήσεων από την Πρεσβεία Βερολίνου περί της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη εισηγήσεων από την Πρεσβεία Βερολίνου περί της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού, δήλωσε τα εξής:

«Μεταξύ άλλων φληναφημάτων που ακούστηκαν όπως πληροφορίες περί δήθεν ύπαρξης εισηγήσεων για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου».

 

Η λέξη  “Φληνάφημα” σημαίνει: φλυαρία, μωρολογία, σαχλαμάρα, ανούσιος λόγος.

Είναι προκλητικό το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρά σε τέτοιους χαρακτηρισμούς πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Από την άλλη εκθέτει τον Πρωθυπουργό, διότι το ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle αναφέρει ότι η εισήγηση έγινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο!

Σχετικά άρθρα