Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωβουλή αποφασίζει επιτέλους για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Η Ευρωβουλή αποφασίζει επιτέλους για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γιάννης Λαγός, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χρυσή Αυγή,

Η ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) ορίστηκε και η άρση της ασυλίας του νεοναζιστή Γιάννη Λαγού είναι στα θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθεί απόφαση.

Η ψηφοφορία επί της εισήγησης της Μαρί Τουσέν (Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων), η οποία διαδέχτηκε την πρώτη εισηγήτρια Μανόν Ομπρί (Γαλλίδα από το κόμμα του Μελανσόν) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η εισήγηση θα εγκριθεί και η JURI θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Λαγού.

Έτσι, το θέμα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα (26-30 Απρίλη), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eksegersi.gr.

Υπάρχουν δύο αιτήματα άρσης ασυλίας του Λαγού.

Το πρώτο αφορά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, ενώ το δεύτερο αφορά την υπόθεση που ο Λαγός έσκισε την τούρκικη σημαία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι ο Λαγός επικαλούμενος προσχηματικά… φόρτο εργασίας παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ και ανέλαβαν ως συμπρόεδροι οι Λουκάκος και Ζωγράφος.

Λέτε να ετοιμάζει την εξαφάνισή του από τις Βρυξέλλες, ενόψει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του, που βρίσκεται προ των πυλών;

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην επικείμενη συζήτηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Σχετικά άρθρα