Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Περσικός Κόλπος, Σαουδική Αραβία, Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας, που πραγματοποιεί πολύ σημαντική επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φαλάχ αλ Χατζράφ (Nayef bin Falah Al Hajraf).

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο Ελλήνων υπουργών με τον Γενικό Γραμματέα, στην οποία συζητήθηκαν οι στενοί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου, γνωστό ως Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, είναι μια περιφερειακή διακυβερνητική πολιτική και οικονομική ένωση που αποτελείται από όλα τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, εκτός από το Ιράκ.

Τα κράτη μέλη της είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Χάρτα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου υπεγράφη στις 25 Μαΐου 1981, ιδρύοντας επίσημα το όργανο.

Όλα τα σημερινά κράτη μέλη είναι μοναρχίες, συμπεριλαμβανομένων τριών συνταγματικών μοναρχιών (Κατάρ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν), δύο απόλυτων μοναρχιών (Σαουδική Αραβία και Ομάν) και μιας ομοσπονδιακής μοναρχίας (τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία αποτελείται από επτά κράτη μέλη, καθένα από τα οποία είναι μια απόλυτη μοναρχία με δικό της εμίρη).

Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της Ιορδανίας, του Μαρόκου και της Υεμένης.

Σχετικά άρθρα